Inför IK Oddevold - IS Halmia Herr

På söndag ska allt avgöras. Klarar man nytt kontrakt med hjälp av Lund eller blir det division 2 kommande säsong?!

Förutsättningarna är glasklara. För att sällskapet ska få spela div 1 även 2016 så krävs dels en egen vinst mot Oddevold, men också att Lund besegrar Qviding nere på Klostergården.

Halmia har som bekant fyra vinster på dem fem senaste matcherna och har äntligen httat både form och en rakare väg att göra mål. Inga skador eller avstängningar att rapportera om, däremot har det varit lite sjukdomar i truppen under senare delen av veckan. Återstår att se om någon behöver kasta in handduken eller ej. Vi hoppas och tror på ett Halmia som vågar släppa loss och verkligen går för vinsten från minut 1. Det sista man vill uppleva är ett poängtapp samtidigt som Qviding förlorar i Lund, hemska tanke.

Oddevold som gick så starkt under våren och i högsta grad var inblandade i uppflyttningsstriden har fallit som en sten genom tabellen under hösten. Ingen seger på dem fyra senaste matcherna och endast två (2!) trepoängare på höstens elva matcher talar sitt tydliga språk. Riktigt bra insatser som mot överlägsna serieledarna TFF har blandats med riktiga bottennapp bara omgången efter. I dagarna blev det också klart att föreningen och tränaren L-O Mattsson går skilda vägar efter säsongen. Senaste matchen mot Qviding blev en grinig historia och backen Stanisic drog på sig två gula kort och är avstängd mot Halmia. Dessutom fick man en annan back, Källberg korsbandsskadad redan i matchens inledning. Däremot lär man vilja avsluta säsongen med en vinst inför sin hemmapublik, och därmed skicka ner IS Halmia i division 2.

Avspark söndag 1 november kl 15.00 på Rimnersvallen i Uddevalla. Följ matchen på plats eller via förbundets livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Hallandsposten
Oddevolds hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr