IS Halmia Herr - Oskarshamns AIK 2-1 (1-1)

Tre livsviktiga poäng i bottenstriden

Halmia fick precis den drömstart man hade önskat när Sebastian Crona klev upp och vann  boll på mittfältet i den 6e minuten. Han serverade Robin Thomasson till vänster som klev in i planen och placerade in 1-0 intill närmsta stolpen från straffområdslinjen.
Tyvärr gav inte målet den effekt man hade önskat utan fortsättningen av halvleken blev krampaktig med lågt tempo och dålig rörelse. Trots stort bollinnehav lyckades man inte skapa några farligheter utan bollen passades oftast bakåt i planen i brist på passningsalternativ hos ett orörligt anfallsspel.
Inte helt oväntat kom kvitteringen med dryga fem minuter kvar. Oskarshamn anföll på mitten, tog sig emellan två Halmianer och avlossade ett skott som styrde på försvarare och ställde Marcus Sahlman i Halmiamålet. Marcus fick fingrarna på bollen men den skruvade sig retfullt in i nät till 1-1.

Andra halvlek startar svagt men efterhand växer Halmia in i matchen igen, kvarten in kommer också utdelningen. Crona startar anfallet när han håller undan och tar sig förbi två motståndare på mittplan, bollen går sedan till Taube och Ferman innan Kushtrim från högerkanten hittar inspel till Taube som löpt in i straffområdet mellan ytterback och innerback. Mottagning och skott  i steget otagbart stolpe in från liten vinkel. Klassmål från börjar till slut.

Avslutningen blev nervös sedan Halmia misslyckats med att punktera matchen trots bra lägen för bla Gulda, Kushtrim och Taube. Till slut reder man dock ut det och inkasserar tre helt livsviktiga poäng i bottenstriden. Poängen var klart viktigast idag, men nog krävs det en ännu bättre insats borta mot Oddevold när säsongen ska summeras nästa helg.

Både Eskilsminne och Qviding spelade oavgjort idag, vilket innebär att Halmia passerade Eskilsminne tabellen och tog in två poäng på göteborgarna Qviding. Tyvärr besegrade Norrby Landskrona vilket gör att boråslaget säkrat sitt kontrakt i div1. Enda livlinan är alltså Qviding som inte får ta poäng borta mot Lund i sista omgånge, samtidigt som Halmia besegrar Oddevold på bortaplan.... tufft men inte omöjligt!

Nästa match, som är den sista för säsongen, spelas i Uddevalla mot IK Oddevold kommande söndag 1 november med avspark 15.00.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Oskarshamns hemsida
Halmias Svenska Fans
Hallandsposten
Barometern

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr