Inför IS Halmia Herr - Oskarshamns AIK

Fortsatt vinna eller försvinna i sista hemmamatchen för säsongen.

Trelleborg är redan klara seriesegrare, Örgryte har säkrat kvalplatsen och Lund är nedflyttade. Kvar att kämpa om är att undvika dem två övriga nedflyttningsplatserna, en stid där Halmia fortsatt är inblandade i efter två raka vinster. Qviding och Norrby sitter fortsatt i förarsätet och kan säkra nytt kontrakt vid vinst imorgon mot Oddevold resp Landskrona. Detta skulle isåfall innebära degradering för IS Halmia även om man lyckades vinna sin match. Hoppet är dock det sista som överger oss och vi har sett en klar förbättring spelmässigt på sistone.

Inför morgondagens match är förutsättningarna följande; Liridon Selmani är avstängd, Niclas Taube är spelklar med sin tejpade axel, Per Gulda och Wilhelm Ingves spelar trots smärtor även dem. Liridons frånvaro är tung, dels är han den solklara centerforwarden men också för att han varit en stor bidragande orskar till att Halmias spel har lyft sedan hans ankomst i somras. Tur att vi har andra offensiva pjäser i form, t.ex Kushtrim Maholli och Robin Thomasson.

Oskarshamn har sitt på det torra med 32 inspelade poäng, man är således varken inblandade i botten eller toppstriden utan ligger tryggt i mitten av tabellen. Senast gjorde man en mäktig vändning sista halvtimmen när man vände 1-2 till 4-2 hemma mot Halmias bottenkonkurrent Norrby. Annars har hösten varit mycket upp och ner för smålänningarna, inte ens på hemmaplan där man annars varit så starkt på sitt konstgräs har man varit pålitliga. Man har besegrat Landskrona på bortaplan (3-2) och spelat oavgjort (0-0) borta mot Öster, men å andra sidan har man på slutet överraskande förlorat hemma mot Höllviken (2-3) och borta mot jumbon Lund (0-2). Christopher Christensson bäste målskytt med åtta fullträffar. Kalmarfostrade Anton Agebjörn är tillbaka efter avstängning och är en av lagets mest tongivande spelare.

Matchstart lördag 15.00 på Örjans Vall. Kom och stötta laget på plats eller följ matchens händelser via Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Oskarshamns hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr