Tyskt provspel för Malte Påhlsson

Malte Påhlsson reser till Tyskland för provspel med Hamburg SV. Malte Påhlsson reser till Tyskland för provspel med Hamburg SV.

IS Halmias pojklandslagsmålvakt bjuds in till provspel hos tyska Hamburg SV i dagarna tre.

Det var under finalen av Cup Byggnads i somras som Hamburgs scouter fick syn på Malte när han höll nollan i vinsten mot Östergötland. Provspelet har varit på gång ett tag men Maltes medverkan i både landslaget och division 1 gjorde att det fick vänta tills rätt läge dök upp.

Kommande vecka åker Malte ner till Tyskland och ska göra inte mindre än fem träningspass under tre dagar ihop med Hamburgs U23 och U17. Med sig på resan får Malte ett par av våra duktiga ungdomsledare som tar tillfället i akt att studera föreningens akademi.

Maltes provspel är ett kvitto både för Malte själv, men också för IS Halmia som förening. Dem senaste åren har vi byggt upp en ungdomsverksamhet som nu börjar att ge frukt.

Lycka till Malte, kör så det ryker!

// Christoffer Andréasson
 

Etiketter: herr ungdom