Inför Lunds BK - IS Halmia Herr

Ny chans att haka på lagen ovanför när jumbon väntar i bottenmöte.

Jumbon Lund har tagit tio av sina 13 poäng hemma på Klostergårdens IP, och faktum är att på dem fyra senaste matcherna har det blivit två vinster och två förluster. Tyvärr kom uppryckningen försent och Lund är sedan förra omgången redan klara för nedflyttning till division 2 till kommande säsong.
Det blir alltså ett hemmalag som kan spela helt utan press, och räkna med att man är revanschsugna efter utskåpningen på Örjans Vall i juni när man förlorade med hela 0-8.

IS Halmia mönstrar starkast möjliga lag, med undantag för Niclas Taube som är borta efter sin axelskada. Troligtvis ersätter Egzon Maholli Jonas Lindh i backlinjen, men i övrigt förväntas samma spelare få chansen igen. Jonas fick som bekant hoppa in i mittförsvaret senast sedan både Egzon och Mangfors insjuknat på matchdagen, en uppgift Jonas löste med bravur.

Låt oss nu hoppas att matchen mot Husqvarna inte var någon tillfällighet, utan att man verkligen går in lika hungrigt och får igång bolltempot direkt från start. Det lite rakare spelet från matchen mot HFF visade sig vara ett segerrecept och det vore på sin plats att man fortsatte mata bollar bakom Lunds backlinje med löpningar i djupled. Kantspelet behöver också fungera lika bra som senast, med en Kushtrim Maholli i högform kan man skapa målchanser från ingenting. Viktigt också att ytterbackarna vågar följa med i anfallen för att skapa tryck, det fick vi prov på senast när inte minst Erik Ferman kom på överlapp på sin högerkant.

Matchen idag är den enskilt viktigaste på hela säsongen hittills, en vinst kan innebära att man på allvar är med och hotar lagen ovanför inför sista omgångarna med bara enstaka poäng bakom. Vid förlust är säsongen med största sannolikhet över, kanske även i praktiken om vi har otur. 

Ödmjukhet och stort hjärta, nu kör vi!

Avspark lördag 15.00 på Klostergårdens IP, Lund. Följ matchens händelser direkt på Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Lunds hemsida

// Christoffer Andréasson
Etiketter: herr