Inför IS Halmia Herr - Husqvarna FF

Säsongen lider mot sitt slut och nu är det dags för näst sista hemmamatchen

Halmia tog ju som bekant tre poäng senast på Örjans Vall när man besegrade Qviding med 2-1. Tyvärr räckte man inte till senast borta mot Landskrona trots att man gjorde en bra insats utan fick se sig besegrade med 1-3. Avståndet upp till säker mark är sju poäng och det krävs troligtvis idel segrar i resterande matcher för att klara nytt kontrakt. Finns det hopp så finns det liv. Niclas Taube drog axeln ur led mot Landskrona och lär missa säsongsavslutningen, även Per Gulda ser ut att missa matchen med en tåskada, i övrigt inga skador eller avstängningar.

För Husqvarna blir det ingen uppflyttning i år till Superettan som man ramlade ur förra säsongen, istället behöver man ytterligare några poäng för att helt säkra kontraktet i årets stentuffa division 1 södra. Hösten har varit ojämn med fyra vinster och lika många förlorade, dessutom landade målskillnaden mot topplagen Trelleborg och Örgryte på föga smickrande 0-8 (0-5 TFF, 0-3 ÖIS). Senast besegrade man Qviding på bortaplan med 2-1, en match där fanbäraren Andreas Tegström gjorde ena målet. Tegström leder interna skytteligan på 12 gjorda mål och är tillsammans med Philip Bernholtz, Jesper Ritheim och Johan Karlefjärd dem som skulle bära Husqvarna upp i Superettan igen. 

Avspark på Örjans Vall idag lördag 10 oktober kl 15.00. Matchen följs bäst på plats men via rapporterar även via Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Husqvarnas hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr