IS Halmia Academy klara för division 5!

Efter sista seriematchen utanför klubbstugan (Alexander Halling saknas) Efter sista seriematchen utanför klubbstugan (Alexander Halling saknas)

Division 5 - here we come!!

Det var lite trögt i portgången i våras innan ovanan att spela division 6- fotboll kom på skam. Efter några truppjusteringar under sommaren där medelåldern höjdes från 17 till 17,5 år (målvaktstränaren/supersavern Sebbe undantaget), tempot på träningarna höjdes och när målen började trilla in framåt då var ISH Akademi svåra att stoppa för konkurrenterna. Den officiella statistiken talar för sig själv. Sedan den 10 juni har laget tappat två poäng och har en målskillnad på 71-8. Den mer inofficiella statistiken dvs den att laget förmodligen ägt bollen nånstans kring 80% av matchtiden syns dock inte.
Den avslutande matchen mot Skottorp blev en ganska sömnig tillställning där hemmalaget inför rekordpubliken 95 personer inte tillät Skottorpspelarna att röra bollen så ofta. Tyvärr blev de avgörande passningarna i de främre leden sällan av samma kvalitet som passningsspelet i backlinjen och på mittplan.  Innan 2-0 målet hann undertecknad räkna till 85 passningar i rad innan bollen låg i nätmaskorna. Detta till trots hade SIF ofinheten nog att kontra in matchens sista mål med några minuter kvar. Ledarlegenden Kalle Frohm kunde därmed sätta en snygg punkt för spelåret i sin nuvarande klubb. 

Vi tackar Skottorps ledare och spelare + domaren för god kamp.

Målskyttarna  i dagens match presenteras nedan och vi hoppas att alla i trupperna U17-U19 kommit hem till sin egna kudde efter att ha blivit avkastade av tjuren på Wild West. Det sägs att Emil Tillander ännu inte trillat av, men han har ju nära till jobbet.
Bilder och filmer från "segerbanketten" ligger under bildgalleri. (Se länk till lagsidan nedan)

Av seriesäsongen återstår nu några matcher för killarna i juniorallsvenskan, lite vila och truppsättningar inför framtiden i ISH och sen spel i Ligacupen (se annan nyhet på lagsidan) i november. Målsättningen för Akademilaget, som var uppsatt av IS Halmia, är nu uppfylld och nästa säsong väntar nya utmaningar.

Länk till sluttabell;
http://halland.svenskfotboll.se/information/?scr=table&ftid=57614

13 min 1-0 Oskar G ass Vuk L
19 min 2-0 Raikan J ass Brandon
48 min 3-0 Philip B ass Raikan J
85 min 3-1

IS Halmia Academys lagsida

 

Etiketter: ungdom