Tylösand Cross Challenge - En succé i premiären

Under lördagen genomfördes den första, men knappast sista, upplagan av Tylösand Cross Challenge.

Tävlingen lockade 78 deltagare totalt, vissa av dessa sprang i lag och resten individuellt. Tylösand bjöd på uppehåll hela dagen och visade sig från sin bästa sida såhär i början av oktober månad.

Förutom en motionsslinga på ca 3 km så skulle sju olika hinder/utmaningar passeras innan det var dags för målgång/varvning. Ni ser dem flesta hindren i bildspelet nedan, t.ex. balansgång, springa genom däck, bära vikter upp och ner för trappor, krypa under båtar, "springa" i midjehögt vatten och sist men inte minst en gastkramande hinderbana där man skulle krypa/åla sig under ett nät, för att sedan ta sig över ett hinder innan en avslutande krypning/ålning väntade med upploppet i sikte.

Responsen har varit överväldigande såhär långt, vi verkar ha hittat en lagom lång slinga med lagom många och svåra hinder som bryter av löpningen med jämna mellanrum.

Nu ser vi redan fram emot en ny upplaga 2016, och då hoppas vi att ännu fler har fått upp ögonen för denna fantastiska motionsform. Dagens startfält visar på en stor bredd och alla verkade väldigt nöjda, oavsett om man sprang 1, 2 eller 3 varv.

Stor tack till alla deltagare och inte minst alla funktionärer och samarbetspartners som gjorde detta möjligt. Ni är guld värda.

Förhoppningen är att publicera top 5 efter varje varv här i texten under senare delen av söndagen, så håll utkik för en uppdaterad version.

// Christoffer Andréasson

loading...
Etiketter: föreningen