IS Halmia Dam - Mariebo IK 1-3 (1-1)

Mariebo vann toppmötet

Halmia lyckades dessvärre inte vinna den avgörande matchen mot Mariebo inför storpublik på Halmstad arena. Matchen slutade 1-3 (1-1)

Anna Gustafsson gav gästerna ledningen redan efter drygt tio minuter in på matchen. Det gav Jönköpings-laget ett lugn och där Halmia tvingades att jaga. Mariebo spelade tätt och lågt, vilket gjorde det svårt för hemmalaget. Trots det lyckades Frida Jingblad nå högst på en frispark slagen av Fanny Kristiansson Ronnstam i den 40:e minuten. Därmed kunde ISH gå in till paus med 1-1.
Tio minuter in på den andra halvleken löpte Rahwa Mehari i djupled mot Agnes Heinrich, varpå Agnes föll.
- Jag tycker att det ser ut som frispark men jag vet inte, säger en besviken ISH-tränare Håkan Magnusson.

Halmia forsatte att prestera bra fotboll men var tvungna att göra mål eftersom annars skulle chansen att vinna serien försvinna. Därför valde man att trycka upp ytterligare folk först på mittfältet och sedan en forward till. Emmy Zetterberg kom in på mitten och Isabelle Axeldal kom in som en tredje forward. Istället för kvittering ökade gästerna på till 3-1.

- Vi har gjort en bra säsong så här långt och enbart förlorat två seriematcher. Vi har två matcher kvar och de ska vi försöka vinna så klart, säger Håkan Magnusson och fortsätter:
- Vi har tagit fyra av 12 poäng mot Böljan och Mariebo så vi hade givetvis behövt vinna denna. Trots allt är jag superstolt över våra tjejers insatser. Jag är också superstolt över det vår evenemangsgrupp gör. Jag tror att publiken kände sig välkommen till Sannarp i dag.

Länkar:
Tabell och spelschema
Mariebos hemsida
Hallandsposten
Jnytt.se

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam