Toppmöte när serien går mot sitt avgörande

På lördag ställs alltså Halmia inför en match som nog får benämnas som säsongens viktigaste. I potten ligger tre poäng och absolut tätkänning inför dem avslutande två omgångarna av årets div1. Tillsammans med dagens gäster och Böljan är Halmia ett minst ett snäpp vassare än övriga lag i serien. Just nu är det delad serieledning för Mariebo och Böljan medans Halmia skuggar tre poäng bakom. En vinst idag skulle betyda oerhört mycket, speciellt med tanke på att dem två andra lagen i toppen möts inbördes i den absolut sista omgången. Emelie Magnusson i Mariebo leder interna skytteligan med sina 14 mål, dock en bit efter hela seriens skyttedrottning Frida Jingblad, IS Halmia. Frida har hittills gjort hela 20 mål på 19 matcher.

Dagens match kommer att bli en riktig höjdare och vi håller alla tummar och tår för att IS Halmia går segrande ur striden och sätter press på övriga topplag inför serieavslutningen.

Avspark Lördag 19/9 15.00 på Halmstad Arena IP.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: föreningen