Toppen mot botten när Halmia gästar Örgryte

Örgryte försöker pressa Trelleborg om serieledningen, samtidigt har man ett koppel jagande klubbar bakom som gärna vill ta över kvalplatsen från Göteborgslaget. Senast fullkomligt körde man över Kristianstad på bortaplan med hela 7-1, kanske en effekt av poängtappet matchen innan hemma mot Höllviken (1-1). Både William Atashkadeh och Sebastian Olsson (13 resp 12 mål) är med i toppen av skytteligan, dessutom är man det lag i serien som har släppt in näst minst mål (17 st), bara Öster är bättre (16). Hemma på Gamla Ullevi har man ett stort stöd och snittet på över 2000 personer vittnar om en anrik klubb med stort följe.

IS Halmia kommer till matchen med fortsatt kniven på strupen, livlinorna blir allt färre och det lutar starkt åt att man får börja om i division 2 under 2016. Självförtroendet finns inte där och endast två poäng av nio möjliga mot bottenkonkurrenterna dem senaste tre matcherna har inte underlättat utgångsläget. Positivt är iaf att vi är utan avstängningar till denna match, kvar är bara frågetecknet kring Per Guldas medverkan.

Pressen ligger på hemmalaget och kanske kanske kan Halmia nu börja spela lite mer avslappnat och på så vis få det att lossna. Hoppet är det sista som överger oss, men visst är Örgryte storfavoriter i denna match.

Avspark lördag kl 15.00 på Gamla Ullevi i Götelaborg. Följ matchen på plats eller via Livescore.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr föreningen