Pressmeddelande

IS Halmia engagerar sig i flyktingfrågan via Tylösand Cross Challenge!

Runt om oss ser vi hur många människor har en svår situation när de flyr från krig och svåra förhållande mot en förhoppningsvis bättre tillvaro i Europa. Vi som bor och lever i Sverige är lyckligt lottade och kan på olika sätt hjälpa de människor som har det svårt.

IS Halmia är en förening som vill ta ansvar på många sätt. Det visar vi bla med det integrationsprojekt "Fotboll utan gränser" som skall dras igång i höst. Vi arrangerar också "Football Fitness", en motionsaktivitet öppen för alla.

I oktober tar vi nästa steg och arrangerar Tylösand Cross Challenge den 3 oktober kl 14.00. I Tylösands vackra omgivningar genomförs ett motionslopp av annorlunda karaktär med hinder av olika slag längs vägen.

För att göra en insats i flyktingfrågan har IS Halmia beslutat att:

- skänka 20 % av anmälningsavgifterna till flyktinghjälp
- på plats i Tylösand ordna en insamling till flyktinghjälp
- skänka 10% av omsättningen på IS Halmias Loppis denna lördag till flyktinghjälp
- via insamling bland Halmias aktiva spelare samla in träningskläder, fotbollsskor m.m som skänks till ensamkommande flyktingbarn

- Genom att deltaga i Tylösand Cross Challenge kan vi ge många människor en möjlighet att  bidra till sin egen hälsa, samtidigt som man genom anmälningsavgiften ger ett bidrag till behövande. Vi hoppas därför på ett stort deltagande den 3 oktober, säger Susanne Erlandsson, ordförande i Halmia.

För IS Halmia är fotboll viktigt, men ännu viktigare är det att som förening ta ett socialt ansvar och visa medmänsklighet och på så sätt hjälpa till i en svår situation.


Läs mer om Tylösand Cross Challenge och hur du anmäler dig på www.crosschallenge.se

 
Med fotbollshälsningar

Susanne Erlandsson
Ordförande IS Halmia

Frågor besvaras av Susanne Erlandsson, 070/650 88 45
 

Etiketter: föreningen