Norrby IF - IS Halmia Herr 4-3 (1-0)

Tåget har lämnat perrongen, hinner vi ikapp?

2-0 och 3-0 inom loppet av sju minuter i inledningen på andra halvlek blev spiken i kistan. Halmia reducerade till 4-2 och 4-3 under den sista kvarten men var aldrig riktigt nära att knipa några poäng denna gång.

Matchens inledning var till en början jämn men där Norrby tog ledningen med 1-0 knappa halvtimmen in i matchen. Marcus Översjö frispelade Richard Yarsuvat som rullade in ledningsmålet för hemmalaget. Wilhelm Ingves kunde dock ha gett Halmia ledningen några minuter tidigare, men hans nick efter frispark tvingade Norrbymålvakten till en svettig enhandsräddning. Norrby är nära 2-0 precis innan paus men Marcus Översjö avslutade utanför efter frispelning från Yarsuvat.

Det hopp som trots allt fanns bland Halmianer på läktaren och framför datorn/telefonen släcktes ganska snabbt i andra halvlek. Med bara ett par minuter passerade så sprang Mathias Strinäs igenom och rullade in 2-0. Och drygt fem minuter senare var det dags igen för Strinäs, ett skott från straffområdslinjen gav 3-0 och matchen kändes för ett ögonblick avgjord. Det dröjde dock bara fyra minuter innan Halmia fick en straff, Liridon Selmani stegade fram och reducerade till 3-1. Det var dock tre poäng som räknades idag, så 3-2 inom kort hade behövts för att ge liv i matchen. Istället är det hemmalaget efter lite flipperspel i Halmias straffområde som gör 4-1 i den 73e minuten. Och då hjälpte det inte att Niclas Taube (långskott 76e) och Liridon Selmani (halvvolley efter hörna i 93e) justerade siffrorna i slutet.

Det krävs ingen anställd på NASA för att inse allvaret vi just nu befinner oss i. Åtta poäng upp till säker mark och minst två lag att passera i tabellen. Nio raka matcher utan vinst talar sitt tydliga språk, men jag vill minnas att vi hade en liknande svit (om än fler oavgjorda) när vi under debutåret i division 1 slutade på en fjärdeplats..... 

24 poäng återstår att spela om. I min kalkyl (i ett försök att vara optimist och realist samtidigt) ger Halmia 13 poäng på dessa åtta matcher. Och tro det eller ej, det skulle räcka till nytt kontrakt med en poängs marginal! Men då gäller det såklart att Halmia tar poäng i kommande måstematcher, samtidigt som konkurrenterna inte skräller likt Höllviken gjorde i helgen borta mot Örgryte (1-1).

Hoppet är det sista som överger oss, och så länge det finns en teoretisk chans så hoppas och tror jag att man är beredd att offra blod, svett och tårar innan den tjocka damen tar till ton. Men det är inget vi kan göra en och en, utan tillsammans, spelare, ledare, funktionärer, publik, ALLA!

Nästa match är alltså på lördag hemma mot FC Höllviken med avspark 15.00 på Örjans Vall. Då är Egzon och Ervin avstängda, men tillbaka kommer Mangfors, Kushtrim och förhoppningsvis Gulda. Fast personligen kan det kvitta vilket nummer dem har på ryggen på lördag, här gäller det att knyta näven i fickan och ta tre poäng, och det får se ut precis hur som helst, men ingen, och då menar jag INGEN, viker ner sig på sin egen hemmaplan inför släkt, vänner och alla andra Halmianer på plats.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Norrbys hemsida
Halmias Svenska Fans
Borås Tidning

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr