IS Halmia Dam - Borens IK 5-1 (0-0)

Tvåmålsskytt: Ebba Hed Tvåmålsskytt: Ebba Hed

Halmias andra halvlek gav seger mot Boren

Halmia inledde matchen svagt men kom ut som ett nytt lag i andra halvlek. Till slut skrevs resultatet till 5-1 (0-0).
Halmia var inför lördagens match mot nästjumbon Borens IK sex poäng efter Mariebo och Böljan. När domaren blåste av matchen var avståndet endast tre. Samtidigt som ISH vann sin match förlorade Mariebo sin mot Örby. 
- Vi ska koncentrera oss på våra matcher sedan får vi se vad det ger, säger tränare Håkan Magnusson.

Halmia tog ledningen genom ett distansskott från Vilma Rydell och endast ett par minuter senare var samma Rydell i farten då hon blev neddragen i straffområdet och själv förvaltade den efterpåföljande straffen säkert.
3-0 målet var en riktig delikatess där Frida JIngblad var den som satte bollen i mål sedan bollen gått som ett snöre mellan tre eller fyra ISH-spelare.
- Där visade vi hur bra fotboll vi kan spela, säger Magnusson.

Halmia tappade tillfälligtvis kontrollen i mitten av den andra halvleken och i ett kontringstillfälle gjorde gästerna 3-1. Men denna gång lyckades Halmia hålla undan och i stället för att Boren skulle få ny luft under vingarna så punkterade Ebba Hed matchen genom att göra både 4- och 5-1.
- I den andra halvleken visar vi att vi är beredda att få lite skit under naglarna, att vi vill ta kampen och slita, säger Magnusson

Närmast väntar Nittorp på bortaplan för Halmia.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Borens hemsida
MVT.se

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam