Inför Norrby IF - IS Halmia Herr

Ödesmatch väntar, en match med fortsatt kontrakt i potten?

Det är nästan stört omöjligt att inleda denna artikel utan att först försöka förklara precis hur viktig den här matchen kan komma att bli. Förutsättningarna är två lag med nedflyttningsplats, två lag som har underpresterat hela säsongen sett till trupperna och vad som kan presteras när allt faller på plats.

Norrby är ändå det gäng som gått aningens bättre på sistone, segern hemma mot Oddevold med 2-1 var starkt. Men däremellan har man förlorat med 0-7 och 1-4, på bortaplan iochförsig, men formen måste ändå ifrågasättas. Halmia däremot har åtta raka matcher utan vinst, självförtroendet blir därefter även om trion Sahlman, Selmani och Maholli har bidragit med mycket positivt. 

Till söndagens match är det skilda världar i lagens trupper. Hos Norrby får man tillbaka erkänt duktiga duon Richard Yarsuvat och Marc Axengren. I Halmia är det tvärtom, avstängningar på Johan Mangfors och Kushtrim Maholli, samt skadekänningar på både Egzon Maholli och Per Gulda. Dessutom har nu Robin Sjögren lämnat för studier i huvudstaden. 

För båda lagen gäller inget annat än en vinst, vid oavgjort är det två förlorare och vid förlust riskerar det andra laget att bli mer eller mindre avsågat i botten. Pressen ligger till en början på hemmalaget Norrby, men vi vet vad Halmia kan prestera och det är bara att hoppas att man reagerar positivt på denna match med kniven på strupen. I motgång föds hjältar! Vi tror på er och ser fram emot tre poäng och en rysare hemma på Örjans Vall mot Höllviken nästa helg.

EN FÖR ALLA, ALLA FÖR HALMAI!

Avspark söndag 17.00 på Borås Arena. Följ matchen på plats eller via svenska fotbollsförbundets livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Norrbys hemsida
Livescore

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr