Inför IS Halmia Dam - Borens IK

Nästjumbon Borens IK besöker Halmstad Arena.

Endast fem matcher återstår av div1 mellersta götaland, Halmia ligger för tillfället på en tredjeplats och skuggar både Böljan och Mariebo i toppen. Dagens motståndare, Borens IK från Motala har det tyngre och befinner sig på näst sista plats med bara 10 inspelade poäng. Man har fem poäng upp till Åsa på rätt sida nedflyttningsstrecket, ett Åsa man förövrigt besegrade när man senast vann i serien. Sedan dess har det blivit fyra raka förluster. När lagen möttes i Motala vann Halmia med 4-3, alla tre målen för hemmalaget gjordes av Emelie Ljungberg. Det är också Emelie som leder den interna skytteligan med sex fullträffar.

I hemmalaget Halmia är det fortsatt positiva tongångar, trots att man tappade poäng borta mot Norrköping senast. Det är en tuff match på förhand och en poäng får ändå ses som ett godkänt resultat, trots att man hade ledningen med 20 minuter kvar. Frida Jingblad stod för båda målen och är fortsatt i topp av hela seriens skytteliga, med Ebba Hed flåsandes tätt bakom. Halmia har fem raka matcher utan förlust och är fortfarande obesegrade hemma i Halmstad. Enda poängtappet kom lite oväntat mot Westbo United i slutet av juni.

Avspark lördag 15.00 på Halmstad Arena IP.

Länkar:
Tabell och spelschema
Borens hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam