IS Halmia Herr - Eskilsminne IF 1-1 (1-0)

Robin Sjögren gjorde sin sista match för Halmia innan nytt äventyr på Polishögskolan väntar. Robin Sjögren gjorde sin sista match för Halmia innan nytt äventyr på Polishögskolan väntar.
Två tappade poäng trots drömstart

Tåget är på väg att lämna perrongen, kvar står Halmia och ser på medans övriga div1-kollegor packar in sitt bagage…. Nu är livlinorna slut, inga fler onödiga poängtapp om kontraktet ska klaras.

Inför 289 betalande fick Halmia precis den start man önskade när assisterande domaren tog mod och vinkade för en hands i straffområdet redan i den 12e minuten. Lagkapten Ervin Ribic klev fram och placerade enkelt in 1-0. Tyvärr fick inte ledningsmålet den effekt vi hade hoppats. Ett väldigt kontringsstarkt Eskilsminne är nära kvitteringen bara minuter efter målet när Halmia tappar boll på mittplan. Just onödiga bolltapp är något som återkommer genom hela matchen och det är alldeles för ofta hemmalaget som bjuder sin motståndare på detta.

Drygt 20 minuter in i matchen får Halmia frispark, en frispark som inte resulterar i bättre än en kontring för bortalaget som både bör och ska göra mål när ett inspel från höger hittar en helt fri anfallare vid bortre ytan av straffområdet. Halmia är laget som försöker dra upp tempot denna lördagseftermiddag, men just idag verkar varken inställning, självförtroende eller kunnande att vara på rätt plats. Eskilsminne tackar och tar emot och får matchen precis där dem vill ha den, trots underläge är det dem som skapar dem hetaste chanserna och det känns som en tidsfråga innan det rasslar i nätet bakom kvarglömda Sahlman. Båda lagen har en varsin målchans precis innan paus, men 1-0 står sig.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halmia öppnar andra halvlek lovande. Ett par bra lägen direkt men utan resultat tyvärr. Liridon är sedan nära att rinna igenom på en djupledsboll men bolluslingen rullar några cm för långt fram vilket gör att inte Selmani hinner trycka dit avslutet. Nu hoppas man på fortsatt offensivt spel och att man lyckas trycka dit tvåan för att kväva Eskilsminnes hopp och att döda matchen på allvar. Istället inleds en period i matchen där egentligen ingenting vettigt sker på nästan 20 minuter, ett böljande spel fram och tillbaka utan målchanser för något av lagen. Halmia har en del boll som vanligt men har förtvivlat svårt att komma till avslut, även det som vanligt tyvärr. Klockan tickar nu upp på 80 minuter, man slits mellan hopp och förtvivlan då tre poäng skulle betyda så oerhört mycket, samtidigt som man känner på sig att ett enda felbeslut kan kosta oss segern och cementera oss allt mer i botten.

Det som händer sedan är något som tyvärr kan bli ihågkommet en alldeles för lång tid. Halmia är i anfall, Niclas Taube snor åt sig bollen och avancerar fram i plan. Strax innan Eskilsminnes straffområde så får han ett helt perfekt skottläge, men istället väljer han att ta med sig bollen ytterligare någon meter för att sedan försöka dribbla sig förbi 2-3 försvarande motståndare. Bollen tappas, Eskilsminne startar blixtsnabb kontring, Halmia hinner inte med när Emil Åberg tar fart, Sahlman kommer ut men blir rundad och kvitteringen till 1-1 sitter som ett brev på posten. Efter målet blir Halmia än mer tafatt, det är istället Eskilsminne som står för det offensiva när man jagar vinstmålet sista fem minuterna. Gästerna är extremt nära att ta ledningen med fyra minuter kvar när ett avslut i insidan av stolpen rullar jäms med mållinjen innan den rensas undan. Eskilsminne är klart närmst segern på slutet med ytterligare någon chans men får nöja sig med 1-1.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med Höllvikens förväntade vinst över Lund på söndagen så ökade nu avståndet upp till säker mark till åtta poäng! Dem senaste fem säsongerna i div 1 södra har det krävts 28-33 poäng för att klara kontraktet, IS Halmia har idag tolv. Det innebär i teorin att vi behöver minst sex segrar på dem återstående nio matcherna av årets upplaga, en ganska tuff uppgift. Men hoppet är det sista som överger oss, och med sex poäng efter Norrby borta och Höllviken hemma så kan situationen vara annorlunda. Vinner Halmia dessa båda så är det högst troligt bara två poäng som skiljer oss från fortsatt div1-spel 2016. Så små är marginalerna, på gott och ont.

Nästa match är alltså borta mot Norrby, den spelas på Borås Arena på söndag 6e sept med avspark 17.00.

Sist men inte minst vill vi tacka Robin Sjögren för dem senaste säsongerna. Vi önskar dig lycka till med studierna och hoppas vi ses snart igen.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Eskilsminnes hemsida
Livescore

// Christoffer Andréasson 
Etiketter: herr