Inför IS Halmia Herr - Eskilsminne IF

Do or die, vinna eller försvinna, nu eller aldrig....

Titeln må vara lite överdriven, men betydelsen av lördagens match mot Eskilsminne ska inte föringas. Avståndet upp till säker mark har ökat till sex poäng och dessutom har man blivit passerade av Norrby i tabellen. Mot Eskilsminne påbörjar man en tre matcher lång resa i landet som kallas "kniven på strupen". Kommande tre omgångar möter man dem tre lag som ligger precis ovanför oss i tabellen, lag som också slåss om att undvika nedflyttning med allt vad det innebär. Först ut är hemmamatch mot Helsingborgslaget Eskilsminne IF.

Nykomlingarna Eskilsminne har gjort en helt okej säsong hittills, med sina 19 inspelade poäng är man med och slåss om en mittenplacering av tabellen. Samtidigt är avståndet bara sex poäng ner till nedflyttning så det lär krävas en minst lika bra höst som våren. Främst är det på hemmaplan nere på Harlyckans IP i Helsingborg som man tar sina poäng, där har det nämligen bara blivit en enda förlust hittills. På bortaplan går det tyngre och där är det tvärtom med endast en vinst. Emil Åberg bäste målskytt med åtta fullträffar.

För Halmia gäller det att smälta dem båda hedersamma förlusterna mot Kalmar FF i Svenska Cupen och nu senast Öster på bortaplan i serien. Per Gulda skadade sig senast och är ett osäkert kort inför matchen, dessutom gör Robin Sjögren sitt sista framträdande i IS Halmia innan flytten till Stockholm. Wilhelm Ingves är tillbaka efter avstängning och lär bilda mittlås tillsammans med Egzon Maholli igen.

Tre poäng är det som räknas, och det spelar ingen som helst roll hur matchbilden ser ut eller hur stort bollinnehav vi har när domaren blåser av matchen imorgon. Nu gäller det att knyta nävarna och visa vart skåpet ska stå!

Avspark 16.00 på Örjans Vall. Följer ni inte matchen på plats så rapporterar vi som vanligt via Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Eskilsminnes hemsida
Helsingborgs Dagblad
Hallandsposten

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr