Inför IFK Norrköping DFK - IS Halmia Dam

Halmias damer fortsätter att skugga topplagen

I lördagens bortamatch ställs IS Halmia alltså mot IFK Norrköping DFK, ett Norrköping som är enda lag att ha besegrat serieledande Mariebo hittills under säsongen. Trots storsatsningen på detta "Peking" så är man inte bättre placerade än sexa i tabellen, detta med nästan hälften poäng som topplagen. Och det finns en logisk förklaring till tabellpositionen. Hemma på Nya Parken, där man slog Mariebo med 2-0, är man obesegrade med fem vinster och 3 oavgjorda. Tillsammans med dem tre topplagen är man alltså ensamma om att vara obesegrade på hemmaplan. Men på bortaplan då? En (1!) vinst på åtta matcher, och med fyra poäng tillhör man dem sämre i serien, och det håller såklart inte om man vill blanda sig i toppstriden.
Bästa målskytt är Hanna Gustafsson med sju mål. Förra omgången förlorade man borta mot mittenkonkurrenten Westbo med 1-2. 

IS Halmia jagar som bekant delade serieldarna Mariebo och Böljan i jakten om kval och sedermera uppflyttning till Elitettan. Formen är god med fyra raka segrar sedan den svidande förlusten borta mot Böljan i höstpremiären. Duon Ebba Hed och Frida Jingblad leder laget med sitt notoriska målskytte som innebär delad ledning i skytteligan för Ebba (15 mål) med Frida (14) skuggandes precis bakom.
Veckan inleddes med lite teambuildning och rodd på Nissan, mer om det i länkarna nedan.

Avspark i Norrköping på Nya Parken lördag kl 15.00

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmia tar kampen i toppen med ro
IFK Norrköping DFK's hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam