IFK Norrköping DFK - IS Halmia Dam 2-2 (1-2)

Tvåmålsskytt: Frida Jingblad. Tvåmålsskytt: Frida Jingblad.

En poäng i Norrköping

Halmia kom i ett tidigt underläge sedan hemmalaget gjort 1-0 redan efter åtta minuter. Halmia vände dock och slutresultatet skrevs till 2-2 (1-2).

Halmias match på Idrottsparken i Norrköpinginleddes med att hemmalaget tog tag i taktpinnen. ISH var lite tveksamma i sitt spel men växte successivt in i matchen. Efter 10 minuter tog Halmia över händelserna och spelade sedan en bländande bra fotboll till paus. I den 14:e matchminuten hittade ett inlägg  fram till Frida Jingblad som satte 1-1 och i den 28:e matchminuten gjorde samma Jingblad 2-1 till Halmia assisterad av Ebba Hed.
- Jag får två väldigt bra passningar vid båda målen; först inlägget av Matlda Olsson och sedan passningen från Ebba, säger målskytten Frida Jingblad efter matchen.

Halmia inledde också den andra halvleken på ett bra sätt och en bit in i den gjorde Norrköpings målvakt en avgörande räddning när hon reflxräddade ett friläge.
När 20 minuter återstod kvitterade hemmalaget och efter det tappade Halmia greppet.
- Vi fick löpa alldeles för mycket i backlinjen och vi slutade att hjälpa varandra, säger mittback Matilde Abrahamsson.

Givetvis var det surt för Halmia att tappa två poäng i toppstriden men som tröst så lyckadeSmedby besegra Böljan med 3-0. Därmed tog ISH in en poäng på Böljan. I morgon spelar Maribo mot Nittorp på bortaplan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Norrköpings hemsida

// Christoffer Andreásson

Etiketter: dam