Östers IF - IS Halmia Herr 2-1 (2-0)

Ny hedersam förlust.

Trots en stundtals helt okej fotbollsmatch så blev det noll poäng idag borta mot Öster inför storpublik på 4 322 personer. Halmia öppnade första 10-15 minuterna riktigt piggt och var dem som styrde och ställde innan det jobbiga baklängesmålet. En lång djupledsboll mot Richard Donkor resulterade i en kommunikationsmiss mellan utrusande Marcus Sahlman och Per Gulda. Dessa två kolliderade medans Donkor kunde skicka in hemmalagets ledningsmål i den 20e matchminuten.
I kollisionen skadade sig Per Gulda så illa att han tvingades att utgå och hans medverkan inför lördagens batalj är osäker.
Efter målet och bytena av både spelare (Gulda ut, Thomasson in) och positionerna tar Öster över mer och mer. Halmia lämnar stora ytor mellan lagdelarna och slarvar i passningsspelet. 
I den 35e minuten är det en dålig rensning som ger Jonathan Drott öppen gata när han tar sig in mot Halmias straffområde och utan press kan skjuta iväg 2-0 rakt i krysset från dryga 20 meter.

Det är fortsatt mycket Öster i inledningen av den andra halvleken, men ju längre matchen lider ju mer får bortalaget att säga till om. Som en blixt från klar himmel kommer också reduceringen till 2-1.
Ervin Ribic tar emot, vänder upp och skickar iväg en riktig pärla från säkert 25 meter, målvakten lyckas inte stoppa skottet och Halmia får lite luft under vingarna inför sista 20 minuterna av matchen. En kombination av att Öster blir rädda om sin ledning och att Halmia spelar mer aggresivt, rakare och mer desperat leder till en slutforcering av gästerna. Öster får lägen när Halmia går på offensiven men lyckas inte punktera matchen och det blir nervöst ända in på slutet. Både Sjögren och Thomasson hade fina lägen för kvittering sista fem minuterna men Rasmus Rydén i hemmamålet höll tätt och Halmia inkasserade därmed sin elfte förlust för säsongen.

Nu väntar tre raka matcher med kniven på strupen istället. Avståndet upp till säker mark är sex poäng och iochmed 

Nästa match är på lördag, då tar IS Halmia emot Eskilsminne IF kl 16.00 på Örjans Vall.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Östers Svenska Fans
Smålandsposten
Livescore
Tabell och spelschema
Östers hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr