IS Halmia Dam - Åsa IF 5-1 (3-0)

Catarina Nilsson öppnade målskyttet med sitt 1-0-mål Catarina Nilsson öppnade målskyttet med sitt 1-0-mål

Stabil seger mot Åsa

Halmia gjorde vad som förväntades i Hallandsderbyt mot Åsa IF. ISH vann med 5-1 (3-0) på en stenhård gräsmatta på Sannarp.
- Vi var oroliga för matchen. De har gjort ett tränarbyte och fått in Simone Nordström från Kungsbacka. Dessutom kom de från en seger förra veckan, säger tränare Håkan Magnusson.

Frida Jingblad startade inte matchen idag men det gjorde Ebba Hed och Catarina Nilsson och tillsammans svarade de för tre mål; Catarina ett och Ebba två.
- Det är ovärderligt att ha forwards som gör mål och att Cattis också får göra mål är ett tecken på att vi har bredden i målskyttet, säger Magnusson.
Catarina Nilsson sken i kapp med solen efter matchen och säger:
- Det var riktigt skönt att få göra mål och det var kul att spela forward igen.
Catarina är inte ovan vid forwardsspelet då hon användes som en sådan när hon spelade i Laholms FK.

Halmia styrde och ställde det mesta som hände i matchen och laget försökte utnyttja det, genom ett snabbt bolltempo, faktumet att planen på Halmstad arena var stenhård då det i kombination med stekhet sol och ingen bevattning gjorde gräset både gult och hårt. Det lyckades. Redan efter 9 minuter tog Halmia ledningen genom Catarina Nilsson, snyggt framspelad av Alva Hed. Ebba Hed spädde på till 2-0 efter 17 minuter och två minuter före paus gjorde Ebba sitt andra mål efter assist av Matilda Olsson.
- När man leder med 3-0 vill man inte att motståndarna ska göra första målet i den andra halvleken så det var viktigt att vara koncentrerad när andra halvleken startade, säger Magnusson.

Och koncentrerade var laget. Redan i den andra halvlekens första minut gjorde Matilda Olsson 4-0 och därmed var det riktigt tufft för Åsa att komma igen. Dock tilläts motståndarna att reducera till 4-1 efter 52 minuter men närmare kom inte laget eftersom Emma Nielsen gjorde 5-1 efter knappt 70 minuter. Matchen slutade 5-1 och Emelie Lindau blev utsedd till matchens lirare. Värt att notera i övrigt är att Ebba Asplind gjorde debut i A-lagssammanhang.
Närmast väntar IFK Norrköping på bortaplan och matchen spelas på klassiska Idrottsparken i Norrköping.

Länkar:
Tabell och spelschema
Åsa's hemsida
Hallandsposten

 

Etiketter: dam