Inför Östers IF - IS Halmia Herr

Ny måstematch, kan man ladda om efter rysaren mot Kalmar FF?

Endast tre dagar har passerat sedan den så snöpliga strafförlusten mot Kalmar FF i Svenska Cupen i torsdags. Den största bitterheten har lagt sig och nu ligger enbart fokus på att i första hand minska gapet upp till säker mark i tabellen, ett gap som växt till sex poäng under helgen. 

Frågan man ställer sig är om Halmia lyckas ta med sig det självförtroende som det oavgjorda resultatet mot Kalmar ändå måste ha betytt, men hur mår kropparna efter 120 minuter egentligen, flera låg i kramp under förlängningen. 
Något som också tål att tänkas på är att Halmia inte alls behöver vara så beroende av att dominera bollinnehavet i matcherna. Flera gånger när vi mött "större" lag, tex Malmö FF, Kalmar FF, Utsikten, Oddevold etc så har Halmia gjort några av sina bättre matcher, där man ligger rätt i positiionerna och inte chansar i defensiven. Kushtrim, Kevin, Liridon, Vigan är alla spelare som med fart i en spelvändning kan snurrar upp vilket försvar som helst, att felvänd möta boll och passa tillbaka är inte alltid rätt melodi.

Men som vanligt är väl "lagom" bäst även denna gång, en blandning av kombinationsspel, avslut utifrån, instickare mellan ytterback/mittback, djupledsboll bakom mittbackarna, inlägg från kanterna mot både första och andra stolpen. Alla är viktiga ingredienser i ett anfallsspel, och inget är bättre än det andra, det är hur man förvaltar chanserna när dem väl dyker upp som räknas. Och i den utsatta position vi är i just nu så får det enligt min mening se ut precis hur f*n som helst, nu är det poäng som räknas, inte passningar i sidled.

I kvällens match är Wilhelm Ingves avstängd och han ersätts mest troligt av Johan Mangfors bredvid Egzon Maholli i mittförsvaret. I övrigt inga förändringar.

Växjölaget och forna storlaget Öster gör vad man kan för att haka på toppstriden i årets getingbo av div 1 södra. Målsättningen innan säsongen var stenklar, endast uppflyttning till Superettan var bra nog. 
Tyvärr har väl inte förväntningarna motsvarats, och det är främst hemma på nya fina Myresjöhus Arena som poängtappen kommit. Endast två segrar på sju försök hemma i Växjö är på tok för lite för att blanda sig i toppstriden, och i snitt 1 mål/match gör inte heller någon Östersupporter glad. Däremot är man riktigt bra på bortaplan och har radat upp fem segrar på åtta matcher. 

Efter sommaruppehållet har man tappat viktige fanbäraren Alexander Henningsson till allsvenska Halmstad BK, och i omstarten av serien blev det uddamålsseger (0-1) borta mot Höllviken efter mål i matchens första minut av Robin Strömberg. Robin är tillsammans med Freddy Söderberg bäst i laget med fyra mål hittills, en liten indikation på att det är just målskyttet som är det stora problemet.

Det är fri entré till matchen ikväll, storpublik är att vänta. Förra säsongen kom hela 7200 personer när man hade fritt inträde, kan man matcha det ikväll?

Matchen websänds live från Växjö, klicka på länken lite längre ner för mer info. Kostnad 99 kr. Avspark ikväll 19.00 på Myresjöhus Arena.

Länkar:
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Östers Svenska Fans
Östers hemsida
Livescore
Websändning av matchen

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr