Inför IS Halmia Dam - Åsa IF

IS Halmia - Åsa IF, lördag 15.00 på Halmstad Arena IP. IS Halmia - Åsa IF, lördag 15.00 på Halmstad Arena IP.

Seriespelet går nu in i ett avgörande skede.

Halmia har precis avslutat ett massivt matchprogram med matcher i division 1, 2, Svenska cupen och DM. Sedan den 28 juli har Halmia spelat inte mindre än nio matcher. 
- Det är givetvis på gott och ont men mest på gott. Jag tycker vårt spel har blivit bättre och bättre i takt med antal matcher. Det har förvisso slitit framförallt i division 2 och det märktes inte minst i fredags mot Laholm, säger Håkan Magnusson och fortsätter:
- Vi har fått en väldigt bra start på veckan där vi tränat bra och haft bra samtal i truppen.

Halmia tog i förra veckan en viktig seger när man bortabesegrade Smedby med 3-1 och tog sig också upp på medaljplats. Idag möter laget Åsa IF och det blir åter en svår nöt att knäcka. 
Som en kuriositet så är Halmia just nu det tionde bästa division 1-laget i landet med 34 poäng inspelade och +22 i målskillnad. Bäst i landet är just nu Växjö DFF som leder division 1 södra Götaland på 40 poäng och +67 i målskillnad. Halmias "rivaler" Böljan och Mariebo ligger tvåa och trea med sina 38 poäng.

Nordhallänningarna Åsa har det tufft i den nedre delen av serien. Just nu innehar man placeringen precis ovanför nedflyttningsstrecket med 12 inspelade poäng. Målskyttet är det inga större problem med (Maja Grunditz bäst med 8 fullträffar), värre är det däremot i defensiven. 49 insläppta mål är drygt 3 mål/match och håller såklart inte om man vill fortsätta spela div1 fotboll även nästa säsong.

Man är sämst i serien vad gäller insläppta mål och det är främst matcherna mot Nittorp (0-8) och IFK Norrköping DFK (3-10) som gör att siffrorna blivit så stora. I senaste matchen besegrade man mittenlaget Westbo på Åsa IP med klara 5-1, så visst finns det potential i detta lag. Men det är nog främst på hemmaplan man ska ta poängen som krävs för nytt kontrakt, på bortaplan har det nämligen bara blivit en enda seger (Tinnis 5-1), och målskillnaden utanför hemmaborgen är 10-30 vilket talar för sig självt.

Avspark idag lördag kl 15.00 på Halmstad Arena IP.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: dam