Svenska Cupen, IS Halmia Herr - Kalmar FF 3-5 ef.str

IS Halmia och allsvenska Kalmar FF, sida vid sida inför vad som skulle bli en jätterysare. IS Halmia och allsvenska Kalmar FF, sida vid sida inför vad som skulle bli en jätterysare.
Halmia höjde sig igen och var ytterst nära att skrälla sig vidare i Svenska Cupen.

För andra året irad åker Halmia ut ur Svenska Cupens andra omgång, båda gångerna efter att ha klarat oavgjort under ordinarie tid mot allsvenskt motstånd.

En matchrapport i korta drag kan se ut såhär;
Kalmar skapade direkt tryck och redan i den 6e minuten tvingas Halmia rensa undan på mållinjen efter hörna, Gulda räddande ängel på rätt plats.
Bara minuterna senare i den 9e minuten avancerar Sjögren på högerkanten, en fin framspelning till Liridon resulterar i 1-0 sedan Selmani snyggt vinklat in bollen intill den bortre stolpen.
Kalmar tillåts att rulla boll på egen planhalva medans Halmia stundtals faller alldeles för långt ner med backlinjen. I den 28e minuten snurrar Kalmar runt utanför hemmalagets straffområde och till slut tappar man markeringen på Kalmarspelare som får avsluta, dock inte bättre än att det täcks till hörna.
I den 31a minuten minuten ställer Kalmar om blixtsnabbt, Egzon halkar (?) och bollen styrs senare fram till Antonsson som kyligt chippar bollen över en utrusande Sahlman, 1-1.
38 minuter in i matchen får Kalmar till ett fint kombinationsspel som till slut hittar in i straffområdet, Kalmarspelare blir nergjord och vill ha straff men domaren vinkar avvärjande.
Liridon är bara centimeter ifrån att ge Halmia ledningen precis innan paus men målvakten hinner först och halvleken slutar oavgjort.

Första minuterna av andra halvlek blir ställningskrig och utan några chanser för dem båda lagen. 
Marcus Antonsson får dock ett läge i den 49e minuten men Marcus Sahlman kommer ut och gör sig stor när han räddar med bröst/axel.
Halmia som är ovana att jaga så mycket boll börjar att bli lite bekväma nu och hamnar allt längre ner i knät på Sahlman i målet. I den 58e minuten är det Egzons tur att rädda en boll på mållinjen sedan Kalmar tilläts spela igenom bollen i straffområdet.
Det är mycket Kalmar nu och ett mål ligger i luften när Halmia tvingas freda sitt straffområde gång på gång. Med lite tur och mycket möda lyckas man att reda ut den värsta stormen men i den 77e minuten är det nära att Kalmar tar ledningen, Romario bryter sig igenom men Sahlman räddar vid första stolpen.
Bortalaget får sedan ytterligare två fina lägen att avgöra, först kommer Sahlman ut och gör sig stor, sedan är det en nick tätt utanför med tre minuter kvar.
Ändå är det Halmia som får sista ordet under ordinarie tid, Per Gulda ser chansen att gå på offensiven när han trampar loss från mittplan, avslutet blev dock inte vad han hade hoppats utan tas enkelt om hand av Kalmars burväktare Lars Cramer. Oavgjort även vid full tid.

Första förlängningskvarten är det nästan bara Kalmar för hela slanten. Nick tätt över, Antonsson kommer inte till avslut pga bra hemjobb av Ferman, och nick en bit utanför sammanfattas första tio minuterna. Sedan vaknar Halmia och skapar två bra lägen precis innan förlängningshalvtid. 
Liridon tar ner ett inlägg och försöker en cykelspark som i och för sig blir plockpotatis för Cramer, men sedan testar inbytte Kevin skott utifrån och tvingar samme Cramer till en kvalificerad räddning nere vid ena stolproten. Halvtid på förlängningen.

Nu går spelarna på knäna, främst i Halmia som jobbat som dårar under hela matchen. Krampkänningarna avlöser varandra och tvingar bland annat Kushtrim att kasta in handduken. 
Strax innan har dock Kalmar haft möjlighet att göra 1-2, men för tredje gången ikväll rensas bollen undan på mållinjen bakom Marcus Sahlman.
Inbytte Vigan Ademi var pigg och skapade direkt en farlighet när han avancerade och testade skott utifrån. Cramer i Kalmarmålet fick sträcka ut ordentligt, man reder också ut andraläget som dyker upp på returen. Bland det sista som händer i andra förlängningskvarten är att Marcus Sahlman får bekänna färg när Halmia inte hinner upp i press i andravågen, en bra räddning och domaren blåser strax därefter av för straffläggning.

Bortalaget Kalmar inleder straffarna:
Mål Kalmar
Miss Halmia (Ferman, utanför)
Miss Kalmar (Sahlman räddning)
Mål Halmia (Ingves, mitt i mål)
Mål Kalmar
Mål Halmia (Kevin, rakt upp i högra krysset)
Mål Kalmar
Miss Halmia (Liridon, över)
Mål Kalmar

Ja vad säger man......det är blandade känslor just såhär direkt efter match. Halmia gör ännu en riktigt bra insats mot allsvensk motstånd, man springer kopiöst och sliter verkligen för varandra där ute. 
Kalmar var bra, inget snack om den saken, och det var gästerna som skapade flest och bäst lägen.
Ändå lyckas man hålla sig kvar i matchen, dels genom riktigt stabilt spel av båda mittbackarna, men också pga en målvakt i Marcus Sahlman som gör dem där vitkiga räddningarna och bidrar så mycket i det defensiva positionsspelet med sina ledaregenskaper. Samtidigt vet man att med firma Kushtrim/Liridon där framme så kan vad som helst hända, båda två tar också ett stort ansvar i försvarsarbetet och det var ingen tillfällighet att båda två låg med kramp under stora delar av förläningen.

Surt att falla på målsnöret (igen) JA. Men vår absolut viktigaste uppgift just nu är att klara kontraktet i division 1 södra, och får man inte motivation och självförtroende av en sån här match då vet iallafall inte jag vad som krävs. Nu gäller samma hårda arbete och inställning framöver, härnäst borta mot Öster på måndag.

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Kalmars Svenska Fans
Spelschema Svenska Cupen omgång 1-2
Kalmar FF's hemsida
Barometern

// Christoffer Andreéasson
Etiketter: herr