Inför Svenska Cupen, IS Halmia Herr - Kalmar FF

Så var det dags, sista anhalten innan vårens gruppspel och därmed top 32 i landet.

Halmia föll på målsnöret senast när man förlorade mot Malmö FF i November på övertid, denna gång är det på nytt ett allsvenskt lag som kommer till Örjan, men nu är det alltså Kalmar FF istället.

I Halmia handlar mycket på förhand om Marcus Sahlmans debut mellan stolparna, en viktig pusselbit i vad som förhoppningsvis ska styra upp vår stundtals darriga defensiv under hösten. Till dagens match ligger alla förväntningar på bortalaget och det borde öppna upp för ett Halmia som egentligen inte har något att förlora i en sån här match. 

Precis som Lindau uttryckte sig i Hallandsposten så är kvällens match ett utmärkt skyltfönster att visa upp sig i, att bevisa för sig själv att man inte är mycket sämre än dessa proffs i Sveriges högsta liga. Den enda förväntningen man kan ha är att alla verkligen springer för allt vad tyget håller, inte viker ner sig utan står upp för vårt vackra klubbmärke på bröstet.

Kalmar, som haft en ganska motig säsong i Allsvenskan med endast sex segrar på 20 matcher kommer med det bästa man har att tillgå. Bröderna tre, dvs brödena Elm har inte inneburit det lyft man hoppades på. Ikväll gör den mest framgångsrika av dem tre, Rasmus, debut från start efter att ha börjat på bänken sedan han kom tillbaka från sina magproblem. I anfallet hittar vi den fd HBK'aren Marcus Antonsson. Noterbart är att Kalmar har missat gruppspelet i Svenska Cupen i två år irad, först utslagna av Torsland och förra året var det Halmias seriekollega Kristianstad som besegrade Kalmar.

Kalmars startelva:
Ole Söderberg - Emin Nouri, Ludvig Öhman, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson - Tobias Eriksson, Rasmus Elm, Viktor Elm - Filip Sachpekidis, Marcus Antonsson, Romario.

Halmia mönstar följande elva:
Marcus Sahlman - Erik Ferman, Egzon Maholli, Wilhelm Ingves, Per Gulda - Ervin Ribic, Sebastian Crona, Niclas Taube - Robin Sjögren, Liridon Selmani, Kushtrim Maholli.

Avspark ikväll på Örjans Vall kl 19.00!

Länkar:
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Kalmars Svenska Fans
Kalmar FF's hemsida
Barometern
Spelschema Svenska Cupen omgång 1-2

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr