Smedby AIS - IS Halmia Dam 1-3 (1-1)

Målskyttar: Frida Jingblad (2 mål) och Matilde Abrahamsson. Målskyttar: Frida Jingblad (2 mål) och Matilde Abrahamsson.

Halmia vände och vann mot Smedby

Halmia hamnade redan efter fem minuter i underläge sedan en hörna blåste in. Halmia växte dock in i matchen och kunde vända till seger med 3-1 (1-1).
- Jag tycker att vi började dåligt men jag tycker att vi fick igång spelet efter hand, säger Fanny Kristiansson Ronnstam efter matchen.
Målvakten Isabel Sandström hade några lägen att avstyra men håller med sin vänsterback.
-Vi fick igång vårt spel. De spelade fysiskt och det vann de på i början men jag tycker att vi klarade av det i det långa loppet, säger Isabel Sandström.

21 minuter in på den första halvleken utjämnade Halmia. Emma Harrysson bröt in från sin vänsterkant och spelade Frida Jingblad som gjorde 1-1 som också stod sig till paus.
Sju minuter in på den andra halvleken ställdes Frida Jingblad fri från halvan plan efter en längre passning från Fanny Kristiansson Ronnstam.
- Första målet var fint med ett bra förarbete från mina lagkamrater, säger Frida Jingblad.
Halmia kontrollerade matchen i den andra halvleken men Smedby var långt ifrån ofarliga, därför var Matilde Abrahamssons skott strax utanför straffområdet med fem minuter kvar skönt.
- Jag skojade innan matchen att jag skulle göra mål på ett skott. Det heter attraktionslagen och det betyder att det man tror på  händer, säger Matilde Abrahamsson.

I och med segern klättrade Halmia upp på medaljplats och tog sig förbi Örby i serien. Samtidigt vann Norrköping över seriesuveränen Mariebo, vilket innebär att serien jämnade till sig i toppen. Böljan leder nu serien.
- Det viktiga är att vi koncentrerar oss på nästa match som är mot Åsa. Vi ska göra vårt jobb sedan får vi se hur det ser ut efter 22 omgångar. Vi har ett ungt lag och vi jobbar på med en match i taget, säger tränare Håkan Magnusson.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Smedbys hemsida
 

Etiketter: dam