IS Halmia Herr - Kristianstads FF 1-3 (0-1)

Kramar och applåder när Jonas Käck avtackades innan match. Kramar och applåder när Jonas Käck avtackades innan match.

Förlust i avskedsmatchen för Jonas Käck

Nej det ville sig inte idag heller. Trots ett stundtals bra anfallsspel och fina debuter av både Liridon Selmani och Kushtrim Maholli så kunde gästande Kristianstad åka hem med alla poängen.

Halmia inledde matchen piggast och skapade några avslut och hörnor första kvarten som gav publiken hopp om tre viktiga poäng i bottenstriden. Kristianstad ville dock annorlunda och var långt ifrån ofarliga när man blixtsnabbt ställde om och försökte såra Halmias backlinje med bollar bakom mittbackarna som främsta vapen. Halmia förde spelet i vanlig ordning och idag kändes det faktiskt lite farligare med Kushtrim och Liridon där framme. Med pipan i munnen i väntan på halvtidsavblåsning fick domaren och övriga på Örjans Vall se Halmia bjuda Kristianstad på det så viktiga första målet.
'45+, Utspark från Kristianstads duktige målvakt Svante Hildeman, nickskarv från skytteligaledaren Andreas Grahm, hemåtnick av Wilhelm Ingves som utnyttjas av en framrusande #10 Nahom, han petar bollen förbi Jonas Käck.
Direkt på avspark blåste domaren av halvleken, tungt och psykologiskt knäckande för vilket lag som helst, speciellt med ett redan sargat självförtroende.

Hemmalaget ökade trycket direkt i andra halvlek, genom en högre press stressade man Kristianstad till fler misstag och både Erik Ferman och Kushtrim Maholli hade chansen att kvittera under första kvarten utan att riktigt få till avsluten. Det kändes ändå som att en kvittering låg i luften när följande händer;
'72, Hörna för Halmia. Svante plockar ner bollen och startar en snabb kontring när Halmia endast har två försvarare utanför Kristianstads straffområde. Bollen kastas ut till #10 Nahom som med viss möda får bollen förbi Ervin Ribic på mittplan, Gulda är nu ensam på rätt sida och får se en fint skruvad passning friställa #9 Joel Nilsson på högerkanten. Joel fintar bort Gulda och gör inget misstag när han elegant placerar  in 0-2 till höger om Jonas Käck.
Som om inte detta var nog så händer följande bara minuten senare.
'74, Ett inlägg från Kristianstad hamnar i Halmias straffområde. Halmia misslyckas med att få bort bollen och Kristianstad får iväg ett skott från ganska nära håll som Käck räddar men släpper retur på. Bollen studsar ut i straffområdet och Kristianstads #10 Nahom får en halvträff på bollen som dock räcker för att bollen ska slinka in vid Käcks bortre stolpe.

Med 0-3 och kvarten kvar handlar det såklart om att minimera skadan och hoppas på ett tidigt reduceringsmål. Halmia försöker och lyckas, men det dröjer tills klockan står på;
'86, Taube avancerar på vänsterkanten, snurrar upp två KFFare innan han släpper till Liridon, Selmani avancerar in i banan och släpper en fin boll till Kevin som sånär rinner igenom på friläge, han får ändå med sig bollen till slut och avlossar bössan men inte bättre än att Svante kan parera. Returen går ut till Kushtrim som bjuder sin back på korv med bröd innan han ur snäv vinkel krutar upp 1-3 via målvakten vid första stolpen. 
Just Kushtrim får minuten senare ett bra skottläge men träffen blir inte vad han önskade och målvakten kan enkelt rädda denna gång. Även Kristianstad har ett bra skottläge i slutet men bollen seglar högt över målet från straffområdslinjen. Kristianstad är också dem som får sista ordet men denna gång står Jonas Käck ivägen och räddar.

Kristianstad gör en bra bortamatch och är effektiva när man tar vara på dem lägen som dyker upp. Tyvärr bjuder Halmia på alldeles för mycket i defensiven matchen igenom, då räcker det inte med att det offensiva trots allt såg ganska bra ut stundtals. Nyförvärven Liridon och Kushtrim ska ha beröm för sin insats idag, i övrigt är det  många som inte når upp till normal nivå idag.

Sist men inte minst (?), TACK Jonas Käck för din tid i IS Halmia. Vi glömmer dig aldrig!

Nästa match för grabbarna är redan på torsdag när allsvenska Kalmar FF kommer på besök till Örjans Vall. Avspark 19.00.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Krististanstads hemsida
Halmias Svenska Fans
Kristianstadsbladet

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr