Inför IS Halmia Herr - Kristianstads FF

Äntligen dags för omstart!

En rafflande höst och tillika avslutning väntas i division 1. Kan Trelleborg vara lika överlägsna som under våren och hålla avståndet ner till kvalplats? Vilka av Örgryte och Oddevold snor åt sig kvalplatsen, eller blir det en outsider underifrån?
Sen har vi ju den nedre regionen under nedflyttningsstrecket där Halmia i dagsläget befinner sig med fem poängs marginal upp till säker mark. Lyckas man tack vare sina nyförvärv att vända skutan och ta sig över strecket? Blir det en gastkramande höst med kniven på strupen dem sista matcherna ända in på målsnöret? Kommer Norrby med sin nya tränare att hitta tillbaka till vårformen och ta sig över strecket? Frågorna är många, men det dröjer innan vi får svaren.

I Halmia drar vi ett streck över DM-finalen mot Fjärås och ser framåt istället. Nya spelarna Liridon Selmani, Kushtrim Maholli och Marcus Sahlman kommer att få dra ett stort lass under hösten, men det är rutinerade pjäser som vi vet kan axla ansvaret på denna nivån. Saknaden av en central anfallare har varit stor sedan Sonny Karlsson lämnade föreningen efter förra säsongen, nu har vi Liridon där som är en utpräglad målskytt av hög kaliber, ännu en dimension i vårt anfallsspel alltså.

Till lördagens match saknas Marcus Sahlman (ej spelklar), Kalle Neale (flyttat), Robin Sjögren och Sebastian Crona (båda avstängda). In i den förväntade startelvan kommer Liridon Selmani och Kushtrim Maholli.

Kristianstads FF har gjort en bra säsong hittills trots dem negativa rubrikerna kring misstänkta spelskandaler. Fem segrar har det blivit i serien och med sina 18 poäng placerar man sig just nu i tabellens mittenskikt. Främst är det på hemmaplan som man tar sina poäng, på Kristianstads IP har man nämligen bara förlorat en enda match ännu (Landskrona 0-1). Stor del i Kristianstads mittenplacering har anfallaren Andreas Grahm, med sina tolv mål leder han hela seriens skytteliga.

Under sommaruppehållet förstärkte man med Malmö FF’s juniormålvakt Sixten Mohlin, en meriterad målvakt åldern till trots. Under sista dagarna gjorde man också klart med två nigerianska spelare, men dessa hinner inte bli spelklara till matchen mot Halmia.

Matchen mellan Halmia - Kristianstad är utsedd till "Veckans match" i Div 1 Södra av Ettanfotboll.se, via länken nedan kan ni läsa en intervju med dem båda tränarna inför matchen och lite allmänt om säsongen.

Avspark lördag 16.00 på Örjans vall. Är ni inte på plats så fungerar Livescore som ett utmärkt alternativ, se länk nedan.

Länkar:
Livescore
Tabell och spelschema
Halmias Svenska Fans
Kristianstads hemsida
Ettanfotboll.se - Veckans match

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr