Svenska Cupen, IS Halmia Dam - Kristianstads DFF 1-4 (0-2)

Emma Nielsen utsågs till Halmias bästa spelare. Emma Nielsen utsågs till Halmias bästa spelare.

Halmia föll med flaggan i topp

Halmias motståndare i Svenska cupens andra omgång är för närvarande sjua i allsvenskan och vid senaste UEFA-rankingen ligger Kristianstads DFF på en 30:e plats i Europa. Med den bakgrunden är naturligtvis ISH underdog men hemmalaget stod upp på ett väldigt bra sätt och matchen på Halmstad arena slutade 4-1 (2-0) till KDFF:s favör. Frida Jingblad gjorde Halmias mål i 90:e minuten.
- Jag tycker att matchen var väldigt lärorik och det var kul att mäta sig med allsvenska spelare. Vi stod upp bra och gav dem nog en tuffare match än de hade förväntat sig, säger Emma Nielsen, innermittfältare i Halmia som också utsågs till hemmalagets bästa spelare.

Matchen började med att KDFF tryckte ned hemmalaget ganska ordentligt men ISH jobbade sig in i den. Efter 24 minuter gjorde dock Lisa Karlsson 1-0 och innan halvtid gjorde landslagsspelaren från Elfenbenskusten Ida Rebecca Guehai 2-0
- Vi var ganska nöjda med vad vi åstadkommit i den första halvleken och att vi ville fortsätta jobba efter våra principer även i den andra halvleken, oavsett vad som hände i matchen, säger tränare Håkan Magnusson.

Halmia hade behövt ett tidigt mål i den andra för att komma i kapp men istället gjorde danska landslagsspelaren Johanna Rasmussen 3-0 till gästerna redan fyra minuter in i andra halvlek.
- Den största skillnaden är att de är mer rutinerade, de hade snabbare omställningar och ett skickligt passningsspel, säger Emma Nielsen efter matchen.
4-0 kom med kvarten kvar att spela och för det svarade åter Ida Rebecca Guehai.
Det var dock Halmia som gjorde sista målet i matchen genom Frida Jingblad, assisterad av Emma Nielsen.

Matchen mot Kristianstad var den femte inom loppet av 15 dagar och på lördag väntar en ny svår uppgift. Laget beger sig till Norrköping för att möta Smedby AIS. Uppladdningen inför den är redan igång. 
- Det är en väldigt svår match. Dels är den på konstgräs och dels gäller det att ladda om och inget av det kommer att bli svårt. Vi fick mycket energi i dagens match och det måste vi omsätta till en verklighet på lördag, säger Håkan Magnusson.
 

Etiketter: dam