Inför Svenska Cupen, IS Halmia Dam - Kristianstads DFF

Isabel Sandström känner sig redo inför cupmatchen mot Kristianstad. Isabel Sandström känner sig redo inför cupmatchen mot Kristianstad.

"Halmia var ett självklart val"

Hon har gått den långa vägen i sin fotbollsutveckling. Hon började i Hasko och fortsatte till Laholms FK innan hon hamnade i Halmia inför denna säsongen. I morgon ställs Isabel Sandström mot allsvenska Kristianstads DFF.
- Jag fick en väldigt bra grund som spelare i Hasko, där jag ibland spelade mittback. När jag sedan blev målvakt på heltid så utvecklades jag väldigt snabbt, säger Isabel Sandström.

Inför 2014 bestämde Sandström sig, trots locktoner från Halmia, att gå till Laholms FK.
- Jag kände att det var bra att få erfarenhet i LFK från spel i division 2. Jag spelade i fyran med Hasko så steget till Laholm var lagom.
Inför 2015 kände sig Isabel Sandström sig mogen att spela för Halmia. Hon tog över rollen som förstemålvakt relativt snabbt och är nu en säker sista utpost i division 1.
- Halmia var ett självklart val för mig och personligen tycker jag att jag utvecklats otroligt mycket bara på det halvåret jag varit här.

I morgon ställs hon inför den tuffaste uppgiften hon haft i sitt 17-åriga liv. Hon har visserligen spelat final i cup Kommunal med Halland men matchen mot KDFF i morgon är ett par snäpp upp.
- Jag hoppas givetvis att jag gör en av mina bästa matcher och för lagets del hoppas jag att vi kan störa dem och spela vårt spel. Jag tycker att det är skönt att det är de som har pressen på sig. Vi kan slappna av eftersom de är storfavorit och ska normalt vinna.

I morgon möter Sandström och hennes lagkamrater många bra spelare; bland andra isländska landslagsspelaren Margrét Vidarsdóttir, som så här långt gjort fem mål i allsvenskan.
- Först och främst är det väldigt kul att ställas mot ett så bra lag. Det ska bli kul att få mäta sig och se hur allsvensk nivå är. Jag siktar ju givetvis mot allsvenskan men i morgon gäller det att fokusera sig på vad jag ska göra; det gäller att vara mentalt redo. Jag vet vad jag kan och det gäller att stänga ute allt annat runt omkring. Med rätt mängd sömn och mat så kommer jag att vara förberedd, säger Isabel Sandström.

Vi ses på Sannarps A-plan i morgon tisdag (11/8) klockan 19.00
 

Etiketter: dam