Inför DM-finalen, IS Halmia Herr - IFK Fjärås

Liridon Selmani debuterar!

Så var vi äntligen framme vid första matchen efter uppehållet, tillika DM-final och vad vi hoppas blir starten på det "nya" Halmia inför höstens avslutning i div 1 södra.

Det har ju hänt en del i Halmias spelartrupp under uppehållet, men till tisdagens DM-final är det "bara" Liridon Selmani som hunnit bli spelklar. Kushtrim Maholli är däremot tillgänglig i serien på lördag, medans vi får vänta ytterligare någon omgång på Marcus Sahlman. Likt tidigare matcher i DM så kommer Vladimir Lukic att stå redo mellan stolparna.
Saknas i finalen gör förutom Sahlman, Kushtrim och Käck även Ola Lindh och Vigan Ademi.

Halmia har en del att bevisa i finalen, dels pga vårsäsongen i div1 men kanske allra mest pga det svaga spelet tidigare i DM. Semifinalen mot BK Astrio blev onödigt spännande och det krävs ett helt annat tempo i både passningsspel och rörelse för att vi ska kunna ta med oss denna match som något positivt in återstarten av serien på lördag.

IFK Fjärås håller till i Div 3 Nordvästra Götaland tillsammans med bland annat Kungsbacka IF. I dagsläget ligger man på en sjätteplats i tabellens mittenskikt och har faktiskt närmre ner till negativt kval än upp till det motsatta. Framåt har man producerat bland dem bättre i serien, men bakåt är man faktiskt bland dem sämre med 29 insläppta mål på 14 matcher. Alen Veric och Amaro Nyass är bästa målskyttar internt med 9 resp 7 fullträffar. Det finns också en tydlig bild över hur viktigt det är med hemmaplan för Fjärås, hemma på Ögärdet kan man skryta med raden 5-1-1 medans bortaplan är det motsatta, nämligen 1-1-5. Faktum är att man i senaste seriematchen tog säsongens första bortaseger, då man i en målrik historia besegrade jumbon Vallens IF med 5-3. 

Avspark idag tisdag 18.30 på Örnvallen i Hyltebruk!

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr