IS Halmia Dam - BK Tinnis 4-0 (2-0)

Ebba Hed svarade för två mål och en assist Ebba Hed svarade för två mål och en assist

(Hed)-ersam seger mot Tinnis

Halmia vann klart mot bottenlaget Tinnis med 4-0 (2-0) och svarade för årets bästa spel. Ebba Hed hade en bra eftermiddag på Halmstad arena.
1-0 Emma Harrysson efter fint förarbete av Ebba Hed i 36:e matchminuten.
2-0 Ebba Hed efter ett välavvägt inlägg från tvillingsystern Alva Hed i matchminut 39.
3-0 Ebba Hed sedan hon tagit sig förbi motståndarnas mittbackar och hamnat i ett friläge i matchminut 57.
Så här kommenterar Ebba sina mål:
- Mitt första mål kom efter ett snyggt inlägg från Alva där jag tog ner bollen med vänsterfoten och sedan sköt jag på volley med högerfoten, säger Ebba och fortsätter:
- Vid andra målet snodde jag bollen av deras mittback sedan var det bara att sätta högsta fart mot målet. Jag placerade bollen till vänster om deras målvakt.

4-0 kom i den 69:e matchminuten och det var Frida Jingblad som svarade för det. Målet kom till efter en tilltrasslad situation inne i straffområdet där Jingblad var starkast.
- Vi gjorde en bra match i dag. Genom hela matchen hade vi ett stort bollinnehav och spelade bra fotboll. Samtidigt tycker jag att vårt positionsspel på mittfältet var riktigt bra idag, säger Håkan Magnusson.

Det blir inte mycket vila för Halmia. Redan på tisdag kommer allsvenska Kristianstad på besök till Halmstad Arena. BK Astrio spelade allsvenskt 2000, sålunda har inte ett allsvenskt lag varit i stan för tävlingsmatch på 15 år.
- Jag hoppas verkligen att unga fotbollstjejer tar chansen att se matchen och att det blir mycket folk på läktaren, säger Håkan Magnusson och fortsätter:
- Jag tror att Kristianstad kommer att gå för fullt. Cupen är deras chans att vinna någon titel i år eftersom de är för långt efter toppen av allsvenskan.
 

Etiketter: dam