DM-final, IF Böljan - IS Halmia Dam 2-0 (2-0)

Matilda Olsson tillbaka efter sjukdom och spelade full match i finalen. Matilda Olsson tillbaka efter sjukdom och spelade full match i finalen.

Halmia näst bäst i Halland

Matilda Olsson tillbaka efter sjukdom och spelade full match i finalen.
Det blev dessvärre andra raka förlusten mot IF Böljan inom loppet av en vecka. Först 4-1-förlust i serien förra tisdagen och nu en 2-0-förlust i DM-finalen.
- Vi gjorde en bra match idag och om Böljan vann klart förra tisdagen så var det mera ovisst och tillfälligheter som avgjorde denna gång, säger tränare Håkan Magnusson
Halmia förde spelet i den andra halvleken och skapade många chanser i den första men det var alltså Böljan som svarade för målen. 1-0 gjordes efter en soloraid av Frida Johansson och 2-0 genom Matilda Prim på hörna.
- Egentligen ska vi kunna försvara oss mot båda målen men Böljan gör det bra, säger Magnusson.

Halmia är inne i en tuff matchperiod och växer i spelet för varje match. Idag var laget trots två insläppta mål bra i försvarsspelet och anfallsspelet kommer mer och mer. 
- I första halvleken tyckte jag att vi skapade en del chanser men att vi inte fick med tillräckligt med folk i våra omställningar. I andra etablerar vi mera tryck och får automatiskt med oss mer folk i anfallen, säger Magnusson.
Halmia har spelat tre matcher inom loppet av en vecka men får nu fem dagars matchledigt sedan väntar Tinnis på hemmaplan på söndag.
- Serien är trots allt viktigast även om det är kul att nå final i DM. Vi är helt lediga i morgon sedan tränar vi torsdag och lördag, säger Halmias tränare.

Julia Carlsson tvingades utgå redan efter fem minuters spel sedan hon fått ett slag mot huvudet som sedan utvecklades till ett migränanfall. Som en säkerhetsåtgärd kördes hon till sjukhus för kontroll. Dessbättre är hon hemma igen och kommer att träna som vanligt på torsdag.
 

Etiketter: dam