Jonas Käck ut - Liridon Selmani in

Jonas Käck, en fantastisk målvakt men också en otroligt bra kille. Kommer att vara saknad på Örjans Vall. Jonas Käck, en fantastisk målvakt men också en otroligt bra kille. Kommer att vara saknad på Örjans Vall.

Trotjänaren Jonas Käck lämnar efter sex år i föreningen.

Som dem flesta känner till vid det här laget så får Halmia klara sig utan sin målvaktskugge under resten av säsongen. Jonas väljer att flytta hem till Eskilstuna igen där han har sin familj och nu även fått ett jobb han inte kunde tacka nej till. Han och sambon, tillika fd. Halmianen Irene Isaksson väntar dessutom tillökning och vi önskar dem alla tre ett stort lycka till i nästa kapitel av deras liv. 

Jonas lämnar ett stort tomrum efter sig, han har varit given mellan stolparna sedan han anslöt 2009 och av många ansedd som en av dem bästa målvakterna i division 1. Vi minns hans reflexer och styrka i en mot en som hans främsta vapen. Lite längre ner väljer vi att publicera en video från en bortamatch mot Qviding i Göteborg häromåret.

En ny målvakt är på väg in i truppen, det finns en handfull alternativ och ni kommer givetvis att läsa här på hemsidan när allt blivit klart. Vi har redan landslagsmålvakten Malte Påhlsson i truppen, men att lägga allt ansvar på honom redan nu känns aningen övermäktigt. Vi är trots allt i ett lite utsatt läge på nedflyttningsplats och en lite äldre och mer rutinerad målvakt är önskvärd.

Vidare kan vi meddela att föreningen skrivit kontrakt med anfallaren Liridon Selmani. Liridon har tränat med oss ett tag och ansluter från seriekollegan IK Oddevold. På sina 30 matcher med Oddevold gjorde Selmani hela 14 mål. Liridon kommer till Halmia och fyller ett stort tomrum som egentligen varit efter att Calle Genberg lämnade föreningen (Sonny Karlsson också). Duktiga tekniska yttrar har vi gott om, men en renordlad central anfallare har vi saknat och här kommer Liridon förhoppningsvis att göra stor nytta.

Vi önskar Liridon välkommen hem till Halmstad igen (tidigare HBK) och hoppas att han kommer att trivas med förväntningarna alla Halmianer har på honom. Video med två fina fullträffar längst ner.

Ytterligare förstärkning offensivt är att vänta, mer om det när alla detaljer är klara.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr