IS Halmia Dam - Ormaryds IF 3-1 (1-1)

Tvåmålsskytt: Frida Jingblad Tvåmålsskytt: Frida Jingblad

Halmia tillbaka som segrare

Halmia stod inför en svår match som, på pappret kan verka enkel. Jumbon Ormaryd kom på besök till Halmstads arena och matchen slutade 3-1 (1-1) till Halmia.
Matchen hade knappt börja förrän Ormaryds målvakt tvingades byta på grund av en skada i vaden. Det blev ett avbrott på cirka 5-6 minuter. När väl gästerna gjort sitt målvaktsbyte blev det en ny skada på en Ormarydsspelare med ytterligare ett par minuters avbrott.
- Det gynnade inte oss eftersom tempot sänktes direkt och det tog lite tid för oss att jobba oss in igen, säger Håkan Magnusson.

Det kom också en kalldusch för hemmalaget när gästerna Louise Werme gav Ormaryd ledningen efter cirka 15 minuter. Halmia jobbade sig in i matchen och spelade stundtals en bra anfallsfotboll och efter 25 minuter var det utjämnat till 1-1 efter mål av Frida Jingblad och förarbete av Ebba Hed.
I den andra halvleken tog Halmia direkt tag i taktpinnen och efter 50 minuter gjorde Frida Jingblad sitt och Halmias andra mål.
- Vi hade kontrollen på matchen men Ormaryd hade någon hörna och någon kontring så vi var inte helt lugna, säger Magnusson.
Lugnet infann sig dock med cirka fem minuter kvar att spela. Fanny Ronnstam Kristiansson bröt in mot straffområdet och sköt ett skott till vänster om gästernas målvakt som betydde 3-1.
-Skönt att vi kunde vinna igen. Vi behövde det. Jag tycker också att vi presterar bra fotboll i våra bästa stunder, säger Magnusson.

På tisdag är det ny match och då väntar DM-final mot Böljan och den matchen kan ni läsa mer om här inom kort.
 

Etiketter: dam