Inför DM-finalen, IF Böljan - IS Halmia Dam

Sjukstugan snart över i Halmia. Isabelle Axeldal, Matilda Olsson, Matilde Abrahamsson och Fannie Wagnemark är eller har varit sjuka. Sjukstugan snart över i Halmia. Isabelle Axeldal, Matilda Olsson, Matilde Abrahamsson och Fannie Wagnemark är eller har varit sjuka.

Halmia hoppas på snabb revansch

I tisdags inledde Halmia höstsäsongen genom att förlora för första gången i år i tävlingssammanhang. Böljan vann rättvist med 4-1 och naturligtvis var det ett resultat som ISH inte var nöjd med. Redan i morgon kan laget få revansch eftersom DM-finalen står för dörren och för motståndet står just Böljan från Falkenberg.
- Vi ser fram emot finalen och givetvis siktar vi på revansch men Böljan får ses som storfavorit eftersom de är ett färdigt lag. Vi håller på att bygga nytt och behöver tid, stöd och tålamod, säger Håkan Magnusson.
I tisdagens final verkar ISH ha tillgång till fler spelare än i de två senaste seriematcherna eftersom sjuka och resande spelare är tillbaka eller på väg tillbaka.
- Vi hoppas att våra tjejer får ett bra och fint stöd trots att finalen spelas på neutral mark i Hyltebruk, säger Håkan Magnusson och fortsätter:
- Vi brukar ha ett antal supportrar som åker på bortamatcher och i Örby hade vi till och med hejarklack. Vi hoppas att vi får samma fina stöd på läktaren i morgon.

Förutsättningarna inför denna matchen är nya. Inför Böljan-matchen i tisdags brottades laget med sjukdomar. Matilda Olsson, Fannie Wagnemark och Matilde Abrahamsson låg i feber och halsont. 
- Matilda är förhoppningsvis redo för full match igen. Hon spelade 30 minuter i A-laget i lördags och jag hoppas att hon ska klara 90 minuter nu. Matilde ska träna i kväll men att hon skulle klara 90 minuter direkt är orimligt att förvänta sig. Fannie kan förhoppningsvis börja träna i veckan igen, säger Magnusson.
Sjuk har dessutom Isabelle Axeldal blivit men i hennes fall handlar det om öroninflammation. Hon var med mot Böljan och gjorde också ett inhopp men blev sedan sjuk.
Förutom sjukdomar försvann Nelli Evald på en, sedan länge, planerad USA-resa men hon är på väg tillbaka till sin fina vårform igen.
- Nelli är lättränad och är snart tillbaka i samma form som i våras. Nelli startade mot Böljan i tisdags, spelade i division 2 i fredags och gjorde ett kort inhopp i lördags. Ju mer match hon får ju bättre blir hon, säger ISH-tränaren.

Nytillskotten i truppen är Matlda Ahlgren och Elin Karlberg. Ahlgren går från klarhet till klarhet och ser mycket bra ut på träning och i division 2. Elin Karlberg har haft en tuffare start. Precis som Matilda Olsson och Matilde Abrahamsson har hon drabbats av halsont och feber, vilket gjort att hon fått avstå från träning.

DM-finalen mot Böljan spelas i Hyltebruk imorgon tisdag och den startar 18.30.
 

Etiketter: dam