IF Böljan - IS Halmia Dam 4-1 (2-0)

Årets första förlust kom i derbyt

Starten på hösten kunde börjat bättre för Halmia. I derbyt mot Böljan förlorade laget med klara 4-1 (2-0) på Falkenbergs ip.
Det var Böljan som satte högsta fart från början och redan i den åttonde minuten letade sig en djupledsboll igenom Halmia och det betydde 1-0 till hemmalaget. Drygt tio minuter senare ökade hemmalaget på ledningen till 2-0.
- Böljan var hetare idag. Vi förlorade mot ett bättre lag, säger Håkan Magnusson.

Trots underläge med 2-0 reste sig Halmia och i slutet av den första halvleken hade laget en bra period, vilket gjorde att man trodde på en vändning i den andra halvleken. Så blev det inte. Istället för 2-1 till ISH ökade hemmalaget på till 3-0 innan Ebba Hed reducerade.
- Vi fick ett litet tryck på dem då men vi var inte riktigt nära idag, säger Magnusson och fortsätter:
- Vi har ny match på lördag och det gäller att landa i denna matchen och göra det så bra som möjligt mot Ormaryd.

Halmia tränar onsdag och torsdag och har match i division 2 på fredag sedan är det dags för ny match på lördag.
- Detta laget har en stor potential och jag är övertygad om att vi kommer tillbaka. Vi är visserligen långt efter Mariebo och Böljan nu men vi kommer göra vårt yttersta i varje match framöver och ge oss själva chansen. Alla lag kommer att tappa poäng i en serie på 22 matcher, säger Magnusson.
 

Etiketter: dam