Gothia U16 summering

IS Halmia U16, klicka på bilden för större format. Foto Anders Nilsson IS Halmia U16, klicka på bilden för större format. Foto Anders Nilsson

Ledarna i IS Halmia U16 delar med sig av sina tankar om årets Gothia Cup.

Söndag
Samling 10:45 för avresa mot Göteborg och Gothia Cup. Sedan hoppade spelarna + ledare in i bussarna och körde upp till Varberg där vi hämtade Noel, efter detta var hela gruppen samlad och resan fortsatte till nästa depåstop IKEA, lite lunch där och snack om kommande vecka sedan åkte vi till vår skola. Efter ex antal omvägar av båda tränarna så var U16 till sist framme vid skolan. Där var det bara att slänga in väskorna eftersom vi skulle spela en träningsmatch ute på Öckerö, mot deras P99-lag.  

Matchen slutar 3-0 till Öckerö, rättvist reslutat. Killarna gör en godkänd insats, de försökte spela så som vi pratat om innan och de som inte fick spela så mycket mot Elfsborg (2 dagar innan) fick nu chansen att visa upp sig.

Måndag
Första matchen spelades på Kviberg 22 mot Sandarna BK från Göteborg. En match där vi inte var med från början, mycket slarv i mottagningar och passningar. Flera av killarna var nervösa och detta syntes. Men efter att SBK tagit ledningen så vaknar killarna till och Gjenis kvitterar efter fin genomskärare från Max, 4 min efter deras ledningsmål. Resterande tid för vi matchen, radar upp målchanser men får inte in bollen. Sammanfattningsvis en helt ok insats, 1 poäng är bättre än 0 ;).

Tisdag
Andra matchen spelades på Kviberg 14 mot Monte Libano från Brasilien. Brassarna hade vunnit sin första match övertygande med 4-0. Vi startade matchen med större självförtroende och radade upp målchanser, men på en offensiv hörna så blev vi alldeles för passiva och brassarna kontrade in 1-0. Orättvist kan tyckas men sådant händer och det var bara att arbeta vidare. Vi lyckas kvittera efter ett fint anfall som startas och avslutas av Oscar (på planen i 90 sekunder sedan målskytt). Runt matchminut 20 så blev Gjenis kapad under ett friläge = Rött kort för brassen och större övertag trodde vi. I andra halvlek så backar brassarna hem och maskar vi varje givet tillfälle. Här fick vi svårt att komma till avslut men till sist efter en snabb frispark och ett litet bollinnehav så löper Oliver in perfekt från vänsterkanten och Max serverar bollen = 2-1. Nu blev det fart på brassarna och fler ytor för oss. I slutet av matchen får vi en hörna som Max knorrar in, 3-1. Detta var befriande och vi hoppades att matchen var stängd men icke, brassarna kommer tillbaka och lyckas få en straff som förvaltas väl, 3-2. Seger och gruppledning efter denna match.  

Onsdag
Tredje matchen spelades på Kviberg 24 mot franska Stade Français. Stärkta av sin vinst mot Sandarna så vi fick se ett självsäkert franskt lag på uppvärmningen. Denna attityd som fransmännen hade suddades ut snabbt. I denna match fanns det ingen nervositet hos halmiakillarna, full fart från början och efter 11 minuter stod det 3-0 till Halmia. Vi kunde spela ut och alla spelare fick ordentligt med tid för att visa vad de kan. Matchen slutade 4-0 efter att Vlade spikade slutresultatet med ett långskott. Gruppsegrare och vi gick rätt in i 32/delsfinal i A-slutspelet.

Torsdag
Fjärde matchen spelades på Bläsebovallen mot amerikanska ASL SC. Vi hade kollat på detta motstånd i deras 64/delsfinal så vi visste vad som väntade och hur de spelade. En mycket jämn match med chanser åt båda lagen. Vi har flest målchanser i början av båda halvlekarna och amerikanerna flest chanser i slutet av båda halvlekarna. Matchen slutar 0-0 under ordinarie speltid och straffar väntade. Straffläggningen slutade 3-1 till ASL. 

Summering
Resultatmässigt i denna cup är vi obesegrade under ordinarie speltid. Vi håller nollan i de två sista matcherna, något vi har haft svårt med att göra under säsongen. Att hamna i A-slutspel och vinna gruppen var inget vi på förhand trodde var möjligt men detta lyckades killarna också med. Denna prestation som gruppen gjorde under cupen är också ett kvitto på vilken kunskap som finns hos samtliga. Det ska bli spännande att bygga vidare på detta och fortsätter denna höga nivå hos alla kommer höstsäsongen bli mycket trevlig!

// Ledarna i Halmia U16

Etiketter: ungdom