Ungdomsreportage, IS Halmia U14

Då var det dags för sista kapitlet i sommarens reportageserie, sist ut är alltså IS Halmia U14.

Detta IS Halmia med spelare födda främst 2001 är ett ganska nykomponerat lag, man bildades så sent som vintern 2014 och tränas idag av kvartetten Emil Tillander, Stefan Pettersson, Robin Mills och Kristian Halén.

Inför årets säsong valde man att lägga sig i serien som heter P15-16 klass 3 Södra, en serie med främst spelare födda 99-00. Anledningen till serievalet är att man vill få ett extra år i just P15-16, och att redan nu få känna på lite tuffare motstånd som sporrar utvecklingen. 

Man har gjort bra ifrån sig under våren och placerade sig på en fin tredjeplats bakom överlägsna Halmstad BK och Våxtorp BoIS som var tre poäng före Halmia.

Nu under sommaren väntar ett stort äventyr när man i helgen vecka 30 åker till Danmark för deltagande i årets Cup Denmark. I sin grupp har man lottas mot svenska Dösjöbro IF, AFK Linköping och Ungerska Felsötárkány SC. Spelprogram för cupen hittar ni på länken lite längre ner.

Till hösten ligger man kvar i samma serie men får nya motståndare i bland annat IF Centern och Tvååker/Galtabäck. Vi tror på en fortsatt fin utveckling för grabbarna och inte minst storsegern borta mot Laholm (5-1) i vårens sista seriematch vittnar om att det finns stora kunskaper i detta gäng.

Ta en titt i kalendern och stötta detta lag på plats under hemmamatcherna på Halmstad Arena, det är dem garanterat värda. 

Cup Denmark

// Christoffer Andréasson

Etiketter: ungdom