IS Halmia Herr - Trelleborgs FF 2-2 (1-0)

En poäng i en match med två förlorare

Det största utropstecknet på förhand var att Lindau gav Dorde Antonic chansen från start på en av ytteranfallspositionerna, Dorde har fått ytterst lite speltid under säsongen och mest fått husera i DM.

Matchen börjar med ett riktigt starkt bortalag, Trelleborg sätter hög press och lyckas stressa Halmia till misstag. Gästerna vinner nästan varenda duell och hemmalaget får inte alls igång passningsspelet. 
Just därför var det som en blixt från klar himmel när Halmia tar ledningen med 1-0 knappa halvtimmen in i matchen, men det var frukten av flera bra beslut som ledde fram till målet.

Dorde får en crossboll till sin vänsterposition, en passning som annars mellanlandat på mittfältet och därmed fått bortalaget att förflytta sig i god ro. Dorde får alltså lite yta att bryta in i straffområdet, han gör detta istället för att vända tillbaka, i läget senare hittar han Ribic några meter till höger och via en fin mottagning tar han med sig bollen och vinklar in 1-0 i målvaktens bortre hörn. Mycket vackert fotbollsmål som dock kom lite oväntat.

Efter målet spelar Halmia upp sig en aning och lyckas även gå till pausvila i ledning 1-0. Trelleborg började bli lite griniga i slutet på halvleken och det var en del avblåsningar som sänkte tempot, Crona och Salif hade några härliga dueller genom hela halvleken.

Andra halvlek inleds med mycket större självförtroende från hemmalaget, samtidigt är gästerna frustrerade och har svårt att skapa några längre anfall. Knappa timmen in i matchen har Halmia chans att punktera matchen, men Thomassons friläge slutar istället med ingenting, han väljer att passa Vigan som hoppar över bollen och där bakom finns....... ingen alls..... här hade man kanonläge att avsluta både från Robin och Vigan. 

Istället kommer 1-1 fem minuter senare när Käck gör en fin räddning på skott från vänsterläge, returen studsar ut i straffområdet till den nyss inbytte Fabian Karlsson. Halmianerna står och tittar på när Fabian tar emot och skickar upp bollen i nättaket otagbart för Käck. Här måste man ut och blockera, för dåligt helt enkelt.

Nu går tankarna till förra matchen mot Husqvarna, ledning i paus men tappad till förlust 1-2. Och mycket riktigt, Trelleborg öser på framåt och bara fem minuter efter kvitteringen rinner en TFFare igenom i straffområdet ner mot kortlinjen, istället för att gå in med kropp och täcka inspel så sträcker Robin Sjögren ut benet och fäller Trelleborgare, solklar straff, tyvärr.

Lagkapten Kristian Haynes går fram och placerar rutinerat in 1-2 till höger om Käck. 
Nu gick luften ur, trodde man iaf, men Halmia reser sig och sätter direkt press på Trelleborg.
I den 76e minuten får Halmia hörna, bollen rensas undan ut till Vigan på högerkanten, han måttar inlägg mot Ingves som flyttat upp i straffområdet iochmed hörnen, Wilhelm kommer högst och nickar till Egzon som skarvar vidare till Niclas Taube vid första stolpen, Niclas drar till på volley och skjuter in både boll och målvakt i mål från snäv vinkel! 2-2.

Nu är det nästan Halmia för hela slanten, Trelleborg går på knäna och i den 82a matchminuter borde och skall hemmalaget ha en straff när Niclas Taube blir nerdragen i straffområdet, han får till ett avslut liggandes på marken men det täcks av försvarare, fint inlägg av Vigan och bra gjort av Taube, tyvärr reagerar domaren avvärjande angående den uteblivna straffen.

Hemmalaget gör ytterligare försök men lyckas inte trycka in vinstmålet, därmed slutar matchen oavgjort och med tanke på hur matchbilden såg ut så är det ingen vild gissning att båda lagen är missnöjda med detta, Halmia som hade ledningen och jagade vinstmålet, och Trelleborg som på fem minuter vände 0-1 till 2-1.

Ett steg i rätt riktning men med ytterst dåligt betalt i en enda poäng, då övriga resultat inte gick med oss denna omgång och där Kristianstad kan springa iväg imorgon vid seger mot Lund så riskerar avståndet att stanna på samma fem poäng som innan matchen. 

Nu tar herrarna semester och först om fem veckor väntar nästa seriematch, då hemma mot Kristianstads FF lördagen den 15e augusti. Vi ses då!

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans
Trelleborgs hemsida
Trelleborgs Allehanda

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr