Inför IS Halmia Herr - Trelleborgs FF

Topplagen avlöser varandra, nu kommer serieledande Trelleborgs FF på besök.

Halmia har det fortsatt tungt i botten av tabellen. Senaste hemmamatchen mot Oddevold så gjorde man en riktigt bra insats och borde fått med sig minst en poäng, men närmre än en straffmiss på övertid kom man inte utan Oddevold åkte hem med alla poängen. Nu senast tog Halmia ledningen borta mot Husqvarna efter fint mål av Kevin Amuneke en kvart in i matchen. Men i andra halvlek var det hemmalaget för hela slanten sedan Halmia hamnat alldeles för långt ner i positionerna. Husqvarna fick styra och ställa medans Halmia förgäves jagade och slog ifrån sig.
Det var därför inte helt ologiskt när kvitteringen kom, och än mindre när hemmalaget tog ledningen bara tio minuter senare. I slutskedet av matchen fanns det bud på fler mål, men varken Husqvarna eller Halmia lyckades göra mål på dem chanserna som uppstod, närmst var nog Niclas Taube när han på övertid rann igenom och sköt ett skott som en utrusande målvakt räddade. Nu väntar överlägsna serieledarna Trelleborg, och då gäller det att vara på tårna från första sekund.

Till dagens match är Erik Ferman och Kevin Amuneke är bortresta och Kalle Neale är fortsatt skadad.
Under lördagen vann Höllviken borta mot Norrby (3-1), detta gör att Halmia i dagsläget har hela fem poäng upp till säker mark. En eller flera poäng idag och minskat gap hade inneburit en betydligt lugnare semester för alla inblandade.

Trelleborg förlorade hemma mot Qviding i den tredje omgången med 1-2, sedan dess har det blivit nio (9!) raka vinster och en överlägsen serieledning för det forna storlaget. Man verkar äntligen ha fått ordning i klubben och nyförvärven man gjorde inför säsongen har visat sig från sin bästa sida. Kvartetten som anslut från Lund har imponerat och Salif Camara Jönsson visar match efter match varför han vann skytteligan förra säsongen i ”Krubban”. Målvakten Fredrik Persson och dem spelande assisterande tränarna Magnus Andersson och Kristian Haynes har alla allsvenska meriter och bär nu detta TFF på resan tillbaks till finrummet. 

Avspark idag söndag 17.00 på Örjans Vall. Matchen följer du givetvis bäst på plats, men annars har du i vanlig ordning Livescore att tillgå, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Trelleborgs hemsida

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr