Husqvarna FF - IS Halmia Herr 2-1 (0-1)

Ny förlust trots ledning i paus

Nej det ville sig inte den här gången heller. Trots Kevin Amunekes fina skott som gav gästerna ledningen efter en dryg kvart inkasserade man sin fjärde raka förlust.

Vi har nu passerat halvvägs in i årets säsong, ska man börja summera redan nu så kan vi konstatera att 3 vinster och 9 förluster talar sitt tydliga språk, tabellen ljuger aldrig.

Men det kunde sett annorlunda ut efter matchen igår, Halmia började bra och tog alltså ledningen en kvart in i matchen när Kevin Amuneke fick på en fin träff från ca 25 meter, bollen smet in intill målvaktens högra stolpe. Målet kom dock lite oväntat, för även om Halmia var bra med i matchen till en början så var det hemmalaget som hade stått för det offensiva i inledningen. 

Efter målet jämnades matchen ut spelmässigt och båda lagen turades om at skapa lite chanser, bland annat räddade Jonas Käck ett friläge från Husqvarnas Jesper Ritheim. Men den gode Jesper skulle få revansch.....tyvärr.

I andra halvlek sätter hemmalaget direkt en större press på Halmia, något som tvingar ner gästerna i positionerna, dock föll man lite väl långt ner i knät på målvakten under långa stunder. Husqvarna tackade och tog emot, man matar på framåt och trots att Halmia tidigt gick ner på en fembackslinje så skapar man farligheter som bara är en tidsfråga innan dem ger resultat. 

Och i den 65e minuten händer det, nämnda Ritheim kommer igenom och avslutar ett skott som Jonas Käck räddar fint, men bollen studsar tillbaka ut på Ritheim som i kamp med Johan Mangfors forcerar in bollen i mål. Det låg i luften men kändes ändå så typiskt 2015, trots en fin målvaktsräddning så studsar bolluslingen in i mål ändå.

Nu är det Husqvarna för hela slanten, Halmia känns förlamade och har enorma problem med att skapa ett eget spel. Ledningsmålet för hemmalaget är bara en tidsfrågar och vi behövde inte vänta speciellt länge. I den 76e minuten kommer Husqvarna runt på vänsterkanten, man hittar ett inlägg in i boxen där en fri Andreas Tegström styr upp bollen i nättaket bakom Käck. Två Halmianer står jämte målskytten och tittar på, men ingen tar markering......

Halmia gör en sista kraftansträngning och flyttar upp både Ingves och Egzon i anfallet under slutskedet. Det blir dock Niclas Taube som får chansen att kvittera på tilläggstid (deja vu från förra matchen), men målvakten rusar ut och räddar Niclas friläge. Ska dock nämnas att hemmalaget har chansen att punktera matchen vid ett flertal tillfällen innan vi får vårt friläge, men inte heller dem lyckas göra fler mål.

Som sagt, tabellen ljuger ALDRIG! Hårt jobb och lite flyt är enda motmedlet, upp till bevis på söndag.

Nästa match är den sista innan uppehållet och spelas på söndag hemma på Örjans Vall mot serieledande Trelleborgs FF. Avspark 17.00!

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Husqvarnas hemsida
Halmias Svenska Fans
Jnytt

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr