Ungdomsreportage, IS Halmia U16

Delar av IS Halmia U16 när man vann B-finalen i Laxacupen 2014. Delar av IS Halmia U16 när man vann B-finalen i Laxacupen 2014.

Artikelserien fortsätter och nu är det IS Halmia U16 som ska presenteras.

IS Halmia U16 tränas av Emil Tillander och Perra Andersson. Truppen består av spelare 15-16 år födda 1999-2000. Även här finns Björn Andersson med som mentor åt ledarstaben.

Detta IS Halmia har haft några händelserika säsonger bakom sig, många spelare har knackat på dörren och visat intresse och det har därför varit ganska stor omsättning på spelare senaste åren.
Det är ett väldigt talangfullt lag med stor utvecklingspotential, men att få en relativt ny grupp att fungera tillsammans tar tid och kräver mycket tålamod från både ledare och spelare. Klart är iaf att IS Halmia U16 engagerar, tack vare duktiga ledare och bra träningar så har man lyckats sprida fin reklam trots att dem stora resultaten uteblivit.

Redan under våren har vi dock fått se prov på härlig fotbollsunderhållning från dessa grabbar. Man spelar i P15-16 Klass 1 Halland, vilket är den högsta serien som Halllands fotbollsförbund anordnar för dessa åldersgrupper. Serien började dock trevande och det dröjde fem omgångar innan man fick det att lossna, och det med besked. Man besegrade Halmstad BK med 4-3 i slutet på Maj och sedan dess har det sett mycket stabilare ut. Bland annat besegrade man BK Astrio med hela 6-0 och gjorde dessutrom fina insatser mot både ettan Tvååker/Galtabäck och tvåan Halmstad BK innan vårsäsongen summerades i början av denna veckan.

Till hösten väntar nya dubbelmöten mot samma mostånd, återstår att se om man då lyckas ta ytterligare steg i rätt riktning, mycket talar för det. Under sommaren är det dock dags för det största äventyret i U16's historia, då väntar nämligen Gothia Cup under vecka 29, ni kommer att kunna följa deras äventyr och matcher här via hemsidan. I gruppspelet väntar möten med Sandarna BK, Monte Libano (Brasilien) och Stade Français (Frankrike). Det kommer att bli riktigt tuffa matcher som kräver full fokus från alla inblandade, både ett test och en morot för fortsatt utveckling.

U16's mittfältskugge Zemri Callaku fanns representerad under veckans Elitläger, och anfallaren Gjenis Zeqiri utmanar om plats i Hallandslaget för pojkar 99. Men det finns många andra skickliga spelare som med lite självfötroende och rätt utvecklingskurva borde vara aktuella för förbundets samlingar under hösten.

Följ gärna laget under hösten, underhållning utlovas.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: ungdom