Inför Husqvarna FF - IS Halmia Herr

Sista bortamatchen innan uppehållet, formsvagt Husqvarna väntar i websänd match.

Lördagens match mellan degraderade Husqvarna FF och IS Halmia är den sista innan serien sedan vänder, vi har alltså strax kommit halvvägs i serien som ryktas vara bättre än årets upplaga av Superettan.

Halmia kommer till lördagens match med blandade känslor, dels med besvikelse efter resultatet senast hemma mot Oddevold, men också med lite förnyat självförtroende med tanke på hur matchbilden trots allt såg ut i densamma. Det råder annars en ganska positiv stämning i laget trots allt, alla spelare och ledare är fast beslutna om att man är bättre än vad tabellplaceringen visar och att det bara är en tidsfråga innan resultaten vänder. 

Nu kommer ju inte målen av sig själv tyvärr, utan det är hårt arbete som krävs hela vägen. Vid varje närkamp, duell, skott etc måste det vara full fokus och skärpa. Inga lag i den här serien är omöjliga för vårt älskade Halmia, men då måste vi en större dos av både tur och skicklighet.
Inför lördagens match är alla utom långtidsskadade Kalle Neale tillgängliga, och det mest troliga är att samma uppställning som sist får chansen från start imorgon, dvs med Johan Mangfors på topp.
Johan stod för en stundtals riktigt bra insats senast och är kanske den tryggheten och säkerheten vi behöver där uppe, han vinner dueller både i luften och på marken, och inte minst så spelar han enkelt och bidrar till att vi kan flytta upp positionerna och anfalla med mer folk än tidigare.

Hemmalaget Husqvarna är lite oväntat indragna i bottenstriden efter en mindre lyckad vårsäsong. Att man skulle ha svårt att slåss om dem två översta platserna kanske inte är någon skräll, men nu är man alltså farligt nära det nedre strecket och faktum är att man bara tagit en enda vinst på dem åtta senaste matcherna! Många oavgjorda matcher innebär många förlorade poäng, som nu senast borta mot Norrby när man släppte in en kvittering i slutminuterna.

Husqvarna är ett storväxt och fysiskt lag, dem tre mest meriterade spelarna (alla med ett förflutet i grannföreningen Jönköping Södra) är Jesper Ritheim, Johan Karlefjärd och rutinerade anfallaren Andreas Tegström. Det är också den sistnämnda som leder den interna skytteligan på sex gjorda mål.

Matchen sänds alltså på webben via Husqvarnas hemsida, länk hittar ni nedan. Matchen kostar 79 kr och sänds med kommentatorer. Självklart går det även att följa matchen som vanligt via Livescore, även här se länk nedan. Avspark lördag 16.00 på Vapenvallen.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Websändning
Husqvarnas hemsida
Hallandsposten
Halmias Svenska Fans

Christoffer Andréasson

Etiketter: herr