Finalvinst i Cup Byggnads!

Triss i Halmianer. Felix Persson, Malte Påhlsson och Oskar Gustafsson kan numera titulera sig vinnare av Cup Byggnads 2015. Triss i Halmianer. Felix Persson, Malte Påhlsson och Oskar Gustafsson kan numera titulera sig vinnare av Cup Byggnads 2015.
Hallands killarr upprepade tjejernas bedrift och tog hem segern i årets upplaga av Cup Byggnads.

Det var strålande solsken och fullsatt på Halmstad Arena ikväll när Halland besegrade Östergötland med 3-0 i finalen av Cup Byggnads, Halland är därmed bäst i Sverige för 17-åringar.

Låt vara att det inte var den mest välspelade matchen vi skådat, men efter Alexander Arvidssons nickmål på hörna i mitten av första halvlek så kändes det ganska tryggt. Andra halvlek blev dessutom aning bättre spelmässigt, och då var det dags för en av dem bättre spelarna på planen att presentera sig. Falkenbergs Jesper Karlsson punkterade matchen med att göra både 2-0 och 3-0 en bit in i andra halvlek. 

Halmiamålvakten Malte Påhlsson gjorde några svettiga räddningar men kunde hålla nollan intakt, mycket tack vare hårt försvarsjobb då ett gäng avslut från Östgötarna hamnade i block av uppoffrande Hallandsbackar. Högerback Oskar Gustafsson skötte sig prickfritt matchen igenom, en lugn och trygg försvarsspelare som sällan eller aldrig faller ur ramen. I slutskedet fick även yttern Felix Persson komma in och var ytterst nära att hamna i assistprotokollet när han fint serverade en Hallandsanfallare med ett väl avvägt inlägg.

Hallands pojkar OCH flickor bäst i Sverige bland landets 17-åringar alltså, mäktigt! Stort grattis till alla inblandade, framtiden ser minst sagt ljus ut!

// Christoffer Andréasson
Etiketter: ungdom