IS Halmia Herr - IK Oddevold 0-1 (0-0)

En av årets bästa halvlekar, men inga poäng trots straff på tilläggstid

IS Halmia kom till dagens match utan självförtroende och med en känsla av att man hade allt att vinna. Gästerna Oddevold i sin tur hade hela favoritskapet på sig och jagar Trelleborg i kampen om direktuppflyttning till Superettan. 

Dagen till ära hade tränare Peter Lindau något överraskande valt att sätta Johan Mangfors som centerforward. Niclas Taube fick flytta ner på centrala mittfältet där han trots allt gör sig bäst, och in kom alltså mittbacken Mangfors! I Johan fick man lugn och trygghet samt en stor stark fysiskt grabb som vann mängder av närkamper och nickdueller matchen igenom.

Första 25 minuterna är fullständigt lysande från hemmalaget, man anfaller med mycket folk och varierar fint med djupledspass och kortpassningsspel. Endast skärpan i avsluten saknas från att man tar en välförtjänt ledning, bland annat när Kevin Amuneke tar sig runt på högerkanten men tar för lång tid på sig innan inspelet kommer. Just Kevin var en av få Halmianer som hade en tung dag på jobbet idag, mer om detta längre ner.

Halvtimmen in i matchen börjar Oddevold äta sig in i matchen mer och mer, men fortfarande med Halmia som det spelförande laget. Båda lagen skapar några halvchanser men trots allt slutar halvleken mållös men med en bra känsla i hemmalägret.

Andra halvlek inleds med lite högre press från gästerna, något som stör Halmia i uppspelen då man inte har tillräckligt högt tempo i passningarna. Det blir en del ställningskrig med stundtals många avblåsningar och lite tjurigt både inom och mellan lagen. Halmia viker dock inte ner sig utan presterar fortfarande en bra fotboll men utan att komma till avslut lika mycket som i första halvlek.

Med knappa kvarten kvar utnyttjar Oddevold ett passivt Halmia som för tillfället såg ut som dem vilsna småpojkar man sett tidigare under säsongen. Efter ett bortrensat inkast kommer ett inlägg från mittplan mot bortre stolpen, Oddevoldspelare nickar in bollen mot straffpunkten där Egzon får en fot på bollen och stöter undan, dock inte bättre än att en motståndare kommer först på näst boll och skjuter ett skott som Jonas Käck räddar, men på returen hugger gästernas lagkapten Johan Patriksson medans ett passivt Halmia står och titta på.

Halmia flyttar upp Egzon Maholli i anfallet och öser på för en kvittering, Johan Mangfors vinner fortsatt mycket boll i luften men dem riktigt farliga chanserna uteblir. Ända tills inbytta Max Eggertsson fint tar med sig bollen i sidled efter en hörna, Oddevoldspelaren kommer helt fel in i situationen och river ner Max. Domaren pekar direkt på straffpunkten, klockan har nu tickat upp på 92.40 och Halmia får en gyllene chans att helt rättvist få med sig en poäng från den här matchen. 
Kevin Amuneke stegar fram och skjuter ett skott precis i målvaktshöjd till vänster om Oddevolds burväktare Johan Dahlin. Johan väljer rätt väg och kan relativt enkelt rädda. En resultatlös hörna senare så blåser dagens domare av matchen och Halmia blir alltså nollade i en av dem bästa prestationerna på väääääldigt länge (Lund borträknat).

Tungt givetvis, vi var värda minst en poäng idag och både borde och skulle ha fixat kvitteringen på straffen i slutet. En poäng mot ett formtoppat Oddevold hade smakat mumma inför den tuffa fortsättningen av årets vårsäsong, men nu gäller det att göra som vi brukar. Bryta ihop och komma igen. Skillnaden den här gången är att vi faktiskt kan luta oss tillbaka med rak rygg och bibehållen stolthet efter en överlag riktigt bra insats, vi får helt enkelt hoppas att fotbollsgudarna lyckas jämna ut tur och otur innan säsongen är slut. 

Nästa match spelas kommande lördag på bortaplan mot Husqvarna FF, avspark 16.00.

Länkar:
Hallandsposten
Tabell och spelschema
Livescore
Halmias Svenska Fans
Oddevolds hemsida
Bohuslänningen

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr