Inför IS Halmia Herr - IK Oddevold

Serietvåan Oddevold gästar ett ifrågasatt Halmia

Tisdagens match i Svenska Cupen kunde blivit ett avstamp mot nya tider, en match där Halmia tog tillbaka lite av sin stolthet och hittade tillbaks till spelglädjen via en kassaskåpssäker seger mot ett Astrio tre divisioner ner...

Men det blir aldrig som man tänkt sig. Astrio borde ha gjort både 1-0 och 2-0 i tisdags, och förtjänade faktiskt kvitteringen som låg på lut i slutskedet. Seger blev det iaf, och avancemang till nästa omgång i Svenska Cupen är inte att förakta. Då går nämligen lagen från Superettan och Allsvenskan in i turneringen, ett möte likt det mot Malmö FF i november är alltså inte omöjligt. Vinnaren i nästa omgång kvalificerar sig för vårens gruppspel dessutom.

Till morgondagens match saknas endast skadade Kalle Neale, tillbaks efter sjukdom är alltså Max Eggertsson och Robin Sjögren. Rykten gör gällande att Lindau skakat fram ett ess i rockärmen, vi får se imorgon vid matchstart. 

Gästerna kommer till matchen som serietvåa, fyra raka utan förlust varav två raka vinster är formen för dagen. Uddevallalaget har satsat hårt på att gå upp i Superettan flera säsonger utan att lyckas, och nu när man sänkte förväntningarna och istället för att plocka in stjärnspelare valde man inför årets säsong att värva från närområdet och inte minst förra årets nedflyttade lag Trollhättan. 
Det har visat sig vara ett framgångsrecept hittills och faktum är att man bara förlorat en enda match i år, och det var på bortaplan mot hittils överlägsna serieledarna Trelleborg.

Bohus Bataljon rapporterar att en buss med minst 30 supportrar dyker upp imorgon, tänk om även Halmia Headhunters kunde återuppstå och sprida glädje som i fornstora dagar. Det hade grabbarna på planen behövt om inte annat.

Matchen spelas på Örjans Vall med avspark lördag 16.00, följ matchen på plats eller via våra händelserapporter på Livescore, se länk nedan.

Länkar:
Tabell och spelschema
Livescore
Oddevolds hemsida
Halmias Svenska Fans

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr