Svenska Cupen ikväll, BK Astrio - IS Halmia Herr

Ikväll drabbas dem samman igen, för andra gången i år är det rivalmöte mellan Söndrumslaget Astrio och IS Halmia.

Man möttes alltså i semifinalen utav årets DM/Intersport Cup, där vann Halmia till slut med 3-2 efter att ha dominerat fullständigt i första halvlek men utan att lyckas knyta ihop säcken. I andra halvlek var gästerna väl så bra på Örjans Vall, strax innan en väntande förlängning avgjorde dock Niclas Taube för IS Halmia.

Ikväll gäller det Svenska Cupen istället. en direkt avgörande match om vilka som ska gå vidare till omgång 2. I den andra omgången går lagen från Superettan och Allsvenskan in i turneringen, och då var så Halmia fick möta Malmö FF i November efter att ha slagit ut Kvibille i förra årets första omgången.

Det är med andra ord mycket som står på spel ikväll, tänk er en match på Örjans Vall i september mot IFK Göteborg eller Hammarby, eller varför inte ett möte med Hallandskollegorna Falkenberg eller Halmstad BK? Vinnaren i omgång 2 går rakt in i Svenska Cupens gruppspel.

IS Halmia kommer med ordinarie manskap och frågan är hur mycket tränare Lindau vågar experimentera i denna trots allt väldigt viktiga match. En sak är iaf säker, BK Astrio kommer inte att ge sig utan en rejäl fight. Motivation slår klass brukar det heta, ikväll får vi hoppas att Halmianerna är minst lika laddade som hemmalaget. 

Väl mött på Söndrums IP med matchstart kl 19.00.

// Christoffer Andréasson

Etiketter: herr