Ungdomsreportage, IS Halmia U19

I en kortare artikelserie så kommer jag att kommande veckor redovisa lite hur vårsäsongen sett ut för våra äldre ungdomslag.

IS Halmia U19 tränas förtjänstfullt av Stefan Pettersson och Niklas Eckert. Precis som övriga ledare i dem äldre ungdomslagen så har man sin mentor i Björn Andersson. Vid tillfällen har Björn gästat träningarna och instruerat spelarna hur han och föreningen vill att vissa spelmoment ska se ut, ett alltid lika uppskattat träningspass.

Förra säsongen vann man reservlagsserie klass 3 i överlägsen stil, men i år gick man tillbaka till att möta jämnåriga när man fick en plats i Juniorallsvenskan div 1 södra. Säga vad man vill men det är skillnad på att möta reservlagsspelare från div5 och att möta delar av Sverige-eliten bland sina jämnåriga. Det gäller att anpassa sig tillbaka från att möta fullvuxna män som lägger sig på kontring, och istället acceptera att man inte alltid kan styra tempot i matcherna längre.

Elva omgångar har hunnits spelas och man får nog säga att grabbarna börjar växa in i kostymen. Fyra vinster har det blivit och för knappt två veckor sedan besegrade man serieledarna Jönköping Södra med 2-0 hemma på Halmstad Arena. Övriga vinster har tagits mot IFK Hässleholm, IF Lödde och Varbergs BoIS.

Truppen består till mestadel av killar födda 1996 och 1997, men under seriens gång har killar födda allt från 1998-2000 fått känna på tempot och fysiken i den Juniorallsvenska div1-serien. Samarbetet med vårt U17 (Academy) i div 6 har resulterat i utbyten av spelare under säsongen och fler lär det bli innan man hittat rätt bland alla våra duktiga talanger.

Sist men inte minst vill jag uppmana er att komma och titta på några av våra matcher med U19, det är något speciellt med att se dessa unga vuxna spela fotboll. En perfekt kombination mellan fysik, närkamper, högt tempo och allt som oftast mycket mål.

Länkar:
Lagsidan för IS Halmia U19
Tabell och spelschema för Juniorallsvenskan Div 1 Södra

// Christoffer Andréasson

Etiketter: ungdom